Szanyi: Az MSZP a jövőt adta oda a Jobbiknak

2010. május 12. 08:47

Szanyi Tibor szerint az MSZP frakcióvezetése „csak” a jövőt és a biztonságot adta oda a szélsőjobboldalnak a tegnapi bizottsági pozíciókról szóló tárgyaláson. A SZEMA felszólítja a parlamenti pártokat, tárgyalják újra a bizottsági helyek és a tisztségviselők elosztását.

2010. május 12. 08:47

A Mandiner szocialista forrásokból úgy értesült, az MSZP-n belül is voltak hangok, akik ellenezték, hogy a szélsőjobboldali párt kapja a nemzetbiztonsági bizottság elnöki székét. Szanyi Tibor azt indítványozta a frakcióban, hogy ne a költségvetési bizottságra, hanem a nemzetbiztonsági, az ifjúsági, illetve a foglalkoztatásira koncentráljon a párt. A végeredményt - miszerint a Jobbik megkapta az ifjúsági bizottság vezetését is - az angyalföldi-újlipótvárosi képviselő lapunknak így kommentálta: „Mélyen elítélem, hogy megállapodtunk a szélsőjobboldallal. Az MSZP frakcióvezetése »csak« a jövőt és a biztonságot adta oda a Jobbiknak.

Ungár Klára pártja, a Szabad Emberek Magyarországért nyílt levélben fordul a parlamenti pártokhoz, arra kérve őket, tárgyalják újra a parlamenti bizottságok és tisztségviselők elosztását. „A demokratikus pártoknak úgy kellene viselkedniük, ahogy a szélsőjobboldali, rasszista pártokkal Európa-szerte a demokratikus pártok bánnak: helyzetbe hozás, bátorítás helyett karanténba zárják őket. Ehelyett Magyarországon az alkotmányunkra, hatályos törvényeinkre felesküdni készülő képviselőink az alkotmányos rend védelme szempontjából kiemelten fontos pozíciót biztosítanak a Jobbiknak. Szégyen” - írják a levélben.

Gulyás  József volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, aki hét éven át volt a nemzetbiztonsági bizottság tagja az Indexnek elmondta, jóvátehetetlen lépés volt az MSZP és az LMP részéről, hogy a Jobbiknak adták a bizottság elnöki pozícióját. A politikus szerint a Jobbik az elmúlt időszakban nyíltan szembe helyezkedett az alkotmányos alapértékekkel, ezért elfogadhatatlan, hogy rájuk bízzák egy ilyen erős jogosítványokkal rendelkező bizottság vezetését.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LMP
2010. május 13. 16:19
Gulyás Józsefnek üzenem: ezt egyedül az MSZP nyakába lehet varrni. Mi azért megpróbáljuk helyrehozni valahogy az ő hibájukat is: http://lehetmas.hu/hirek/1784/a-nemzetbiztonsagi-torveny-modositasat-kezdemenyezi-az-lmp
Öreg
2010. május 12. 20:08
Én is tiltakozom, hogy az MSZP fontos bizottságok vezetését birtokolja, még akkor is, ha csak 1/3 lesz a bizottságon belül az ellenzék, és abban a Jobbik embere is benne lesz. Tiltakozom az ellen, hogy a költségvetési bizottságot Veres vagy Szekeres vezesse, mert nekik nem ott, hanem biróság előtt kellene válaszolni azokra a kérdésekre, hogy miért lehetett területükön korrupció és miért nem léptek fel a korrupció ellen. A Jobbikkal akkor foglalkozzunk, ha a parlamentben - és a bizottságokban- nem megfelelően teljesitenek. Addig védi őket a leadott 800 000 szavazat! A szélsőségesek a parlamentből kizugott SZDSZ és az MSZP sorait alkotják. A SZema inditványait pedig társaságommal /Goem/ elutasitom. /Ez a társaság a gondelkodó emberek társasága.
kalhana
2010. május 12. 16:09
Ezúton tiltakozom a Jobbik felelőtlensége miatt, mert jóvoltukból a költségvetés ellenőrzése a szélsőbaloldali MSZP kezébe kerül. Pont azoknak a kezébe, akiktől az elmúlt évek tapasztalatai alapján leginkább félteni kell a költségvetést. "A demokratikus pártoknak úgy kellene viselkedniük, ahogy a szélsőjobboldali, rasszista pártokkal Európa szerte a demokratikus pártok bánnak ". A szélsőjobboldali, rasszista pártok Európában mind demokratikusak. Elfogadják a többségi elvet és a demokratikus alkotmányok által biztosított jogaikkal élnek. Akkor most a "demokratikus pártok" nem demokratikus pártok (idézőjel nélkül) ?
Kündü
2010. május 12. 14:52
De SZOCIk, basszátok meg, aválasztási eredmény KOMOLY! VALÓS! politikai és jogi KÖVETKEZMÉNYEI VANNAK! Nincsen olyan, hogy az egyik 48 fős frakció SEMMILYEN POSZTOT NEM KAP! Vagy, ha lenne, az 59 fős poszkomcsi frakció SE KAPJON EGYET SEM! Nem uralkodtok, bolsikák! Alkotmány van és Házszabály. Nektek pedig mélyen kussolni kell, parazita országromboló, nemzetellenes akasztófavirágok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!