Ügynökök a börtönökben

2010. április 24. 12:53

Jelenleg is dolgoznak a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben titkos ügynökök, besúgók, akik a rendszerváltás előtt még lojalitásból, ma viszont már államtitkot képező belső szabályozás alapján, javadalmazás fejében tevékenykednek.

2010. április 24. 12:53

Palatinus Gábor, nyugalmazott nyomozó a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy titkos nyomozásoknál előfordul, hogy ügynököket vesz igénybe a hatóság. A fogdaügynökök nyilatkozattal kötelezik el magukat, és munkájukért napi bért vagy fix összeget kapnak. Alkalmilag szabad állampolgárok is bevonulhatnak fegyintézetbe, de lehet ügynök a büntetését töltő elítéltekből is, akik a büntetőintézetben adható kedvezményekért vállalhatják az információszerzést.

A kábítószerrel való visszaélés miatt elítélt olimpiai bajnok, Farkas Péter például egy magas rangú főtiszttel van egy cellában. A szakértő szerint mégsem valószínű, hogy Farkas együttműködéséért „megfelelő” ajánlatot tettek volna a hatóságok.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. április 24. 14:26
Hát- én remélem, hogy rövidesen a 3/3 - as ügynökök, a börtönökben ülnek. Valamit félreértettem?
miloka
2010. április 24. 14:11
Ezt gondolom nagyon sokan tudták-tudják. De miért kell ezt nagydobra verni? Aljas, mindenre képes emberek mindig is voltak és lesznek.
cutcopy
2010. április 24. 14:03
"javadalmazás fejében tevékenykednek" Na igen, kellemetlent is a hasznossal..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!