Egyszerűsödnek a számlák

2010. április 01. 19:45

A kormány szerdán elfogadta a közüzemi szolgáltatások fogyasztóinak védelmét erősítő javaslatcsomagot.

2010. április 01. 19:45
A „közüzemi kódex” bevezetését követően - hat hónapos türelmi idő után - egyszerűsödnek a gáz-, illetve a villanyszámlák, egységesebbé válik a számlák szerkezete és amennyiben a fogyasztó kéri, a szolgáltató köteles lesz elektronikus számlát kibocsátani.

Ezen kívül a fogyasztó beadványára 15 napon belül köteles lesz érdemi választ adni a szolgáltatató és a tartozás rendezése után két napon belül visszakapcsolni a villanyt. Ha a szolgáltató egy napot csúszik a visszakapcsolással, köteles a fogyasztónak kötbérként kifizetni a visszakapcsolási díj felét, két napos, vagy annál hosszabb csúszás estén pedig a teljes összeget.

A kormány pontosította a szolgáltató-váltás szabályait, amelynek eredményeként a szolgáltatók nem húzhatják el hónapokig a jogviszony megszüntetését.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MrJojo
2010. április 03. 05:22
Mocskos tetvek a végösszeg legyen kevesebb megint terelitek a szót mindenről ki a f...érdekel a sok szám meg papir...a végösszeg az legyen kevesebb nem nem nem ismétlem nem érdekel a sok duma hogy nem lehet de lehet minimál gáz minimál villany az én gázomon ne gazdagodjon meg senki...rohadt szolgáltatók impotens kormány és a többiek...
Silcon
2010. április 02. 08:00
A minden marhaságot tételesen felsoroló számla papír és festékpazarlás, az átlagembert úgyis csak a végösszeg érdekli. A részletes adatokat simán fel lehet pakolni a cégek honlapjára, akit érdekel, ott megnézheti. Annak nem örülnék, ha a törvényekben bennmaradó tételekkel kapcsolatos információk felszívódnának a nagy semmiben. A kontroll lehetősége ugye.
miloka
2010. április 01. 19:54
És a többletköltséget meg a rendesen fizetőkkel fizettetik meg az áram és a gáz árában! Amúgy a számlákat tényleg jó lesz egyszerűsíteni, mert amit pl. az Émásztól kaptam ( az első bonyolult számláról van szó) azt egy napig silabizáltam, mire összeállt az egész. Belegondoltam, hogy ha nekem ennyire bonyolult ( ne nézzetek beképzeltnek ezért) mit lát meg belőle az egyszerű "Mari néni" vagy "Pista bácsi" ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!