Árvíz Borsodban

2010. április 16. 09:54

A Sajón az eddig mért második legnagyobb árvízszintekkel érkezett az árhullám, a Bódva vízállása pedig megdöntötte az eddig mért legnagyobb értékeket. Tornabarakony és Tornaszentandrás megközelíthetetlen személyautóval.

2010. április 16. 09:54

Sajópüspökinél péntek reggel gyengén áradó vízállás mellett 349 centiméteres értéket mértek. Az elmúlt négy hónapban ez a harmadik olyan jelentős árhullám a Sajón, amely harmadfokú árvízvédelmi készültséget jelentősen meghaladó vízszinttel jár. A folyó árhulláma minden áradáskor elönti az alacsonyabban fekvő közutak bizonyos szakaszait, ezért az ár levonulásáig forgalomkorlátozásra lehet számítani.

A Bódva áradása miatt Tornabarakony és Tornaszentandrás megközelíthetetlen személyautóval. Ugyancsak a Bódva áradása miatt zárták le a 2629-es számú utat Komjáti felől, ezért Bódvalenke csak Hidvégardó felől közelíthető meg. A Muhi-Köröm között közlekedő komp nem üzemel. Még csütörtökön zárták le a forgalom elöl a Sajó áradása miatt a Putnok-Borsodbóta közötti utat, valamint a 26-os utat Sajókazával összekötő utat.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!