A rasszizmus ellen demonstráltak

2010. április 07. 07:39

Mintegy ötszázan demonstráltak kedden este a rasszizmus ellen Budapest belvárosában. A megmozdulást a Szabad Emberek Magyarországért szervezte, részt vettek rajta szocialista és szabad demokrata politikusok is.

2010. április 07. 07:39
Antirasszista demonstrációt tartottak kedd este a fővárosban a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA)szervezésében. A menet a Dohány utcai zsinagógától indult, majd a Dohány utca-Akácfa utca-Dob utca-Klauzál tér-Kazinczy utca-Wesselényi utca útvonalon haladt. A békés sétán a szervezők becslése szerint mintegy ötszázan vettek részt. A menet élén haladó Ungár Klára, a SZEMA vezetője elmondta: akciójukkal a normális emberek nevében lépnek fel az erőszak ellen. A demonstrációt azért szervezték, mert március 30-án köveket dobtak be ismeretlenek egy Dohány utcai lakásba, ahol egy rabbi nagy társaságban ünnepelte a zsidó húsvétot. Ungár hozzátette, az elmúlt két évben a cigányságot érte a legtöbb atrocitás, ezért a demonstrációval ez ellen is tiltakoznak.

Eörsi Mátyás szabad demokrata országgyűlési képviselő szerint „fontos, hogy az emberek felemeljék a szavukat a kisebbségeket ért agresszióval szemben”. Steiner Pál fővárosi szocialista frakcióvezető úgy fogalmazott: „nem lehet ilyet csinálni a 21. században, hogy megzavarnak békés zsidó embereket széderesti vacsorájukban”, hozzátéve, „világos az antiszemita felhang”. Kifogásolta, hogy garázdaság és nem közösség elleni izgatás miatt vizsgálódnak. Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt elmondta, aki komolyan gondolja a szolidaritást, annak ott a helye a menetben. A felvonulás békésen zajlott.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StavrosMenace
2010. április 07. 12:43
mi éppen a porth-ba mentünk, nem is értettem mit keres ott az a sok ember, nincs más dolguk? btw ki az a rasszizmus és hol lakik? csak nem a dohány utcában!?
Arma Gedeon
2010. április 07. 12:26
Teknős, megbékélni a háború befejezte után lehet, ez a háború még javában tart. Nem bánnám, ha mi, magyarok győznénk...
cutcopy
2010. április 07. 12:04
Mi más mondandója maradt volna még az Orbánt egykor lecigányozó MSZP-SZDSZ maradványnak mint a rasszistázás és antiszemitázás..?!
marlboroman
2010. április 07. 11:07
http://hirextra.hu/2010/04/07/jobbik-magyar-szotar/ ajánlom mindenkinek, nagyon szórakoztató!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!