Felfüggesztés a kémrepülők ügyében

2010. március 24. 11:08

Hónig Péter közlekedési miniszter megismételte: a hatóságok nem tartották be a szabályokat. A vonatkozó kormányrendelet hat éve betarthatatlan.

2010. március 24. 11:08
Felfüggesztették a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) légügyi osztályának igazgatóját, négy munkatárs ellen pedig fegyelmi eljárást indítottak az izraeli gépek március 17-i berepülésével kapcsolatban - mondta Hónig Péter a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter az MR1-Kossuth Rádióban.

Hónig Péter megismételte: a hatóságok nem tartották be a szabályokat az engedélyezéskor, de az ország biztonságát nem veszélyeztette a légi gyakorlat. A miniszter kedden a parlamenti szakbizottság előtt már elismerte, hogy a hatóságok nem jártak el szabályszerűen, amikor az izraeli gépek múlt héten berepültek Magyarországra.

Vágó József, a Légiközlekedési Igazgatóság vezetője ezt azzal magyarázta, hogy a vonatkozó kormányrendelet betarthatatlan, és a szabályozás megszületése óta, vagyis hat éve nem is tartják be. Az a gyakorlat alakult ki, hogy csak a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő kérelmeket küldik meg jóváhagyásra a szolgálatoknak - tette hozzá.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yeto
2010. március 28. 22:31
Mármint a Vágó, bocsánat.
Yeto
2010. március 28. 22:30
Most arról beszél a Hónig hogy ha elküldenek valamit a nemzetbiztonságnak akkor azok basznak visszajelezni hogy lehet vagy nem lehet? Vagy valami másról van szó?
dexter2004
2010. március 28. 21:12
Tudjátok, rengeteget járok be eme kedves hivatalba. tényleg így dolgoznak.. szarnak több mint 6 éve a világra. saját törvényeik szerint élnek. visszaélnek a hatalommal.. mindenben a 6 éve megszokott gyakorlatot (azaz ne csináljunk semmit ugy nem szurjuk el.) folytatták.
szpal
2010. március 24. 13:49
Hazaárulás      144. § (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.       (2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást       a) súlyos hátrányt okozva,      b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,      c) háború idején,      d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével       követik el.      (3) Aki hazaárulásra irányuló ELŐKÉSZÜLETET követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Hűtlenség      145. § Az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig, háború idején öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!