Utoljára ülésezik az Országgyűlés

2010. február 22. 08:26

Bajnai Gordon mellett három miniszter inthet búcsút mandátumának. Leköszön Kóka János, Pető Iván és Csiha Judit is. Hagyó Miklós mentelmi jogát nem kérte ki az ügyészség, de a következő négy évben biztosan nem lesz a parlament tagja.

2010. február 22. 08:26
A parlament utolsó ülésnapján Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője utolsó kísérletet tesz egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítására az ORTT frekvenciapályázatán történtek tisztázására. Javaslattevő társa, Pető Iván is elbúcsúzhat mandátumától. Balázs Péter sem lesz jelölt áprilisban, utoljára pár jogharmonizációs döntést indokolhat. Oszkó Péter pénzügyminiszter egy nemzetközi szerződés napirendi előadójaként távozhat, ahogy Forgács Imre igazságügyi miniszter is.

Csiha Judit és Szép Béla szocialista képviselők neve nem szerepel pártjuk országos listáján, egyéniben esélytelenek, lex Magyar Gárdaként jellemzett javaslatuk valószínűleg elbukik a zárószavazáson. El fog bukni Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt a holokauszttagadást büntethetővé tevő javaslata és Tóbiás József kampányfinanszírozási ötlete is. Csiha Judit és a szintén búcsúzó Magyar Bálint a polgári perrendtartásról szóló törvényt módosítaná. Ugyancsak Csiha Judithoz köthető a 2006. évi LVII. törvény módosításáról szóló javaslat, melynek értelmében a kormánytagok vagyonosodását a jövőben újra az APEH vizsgálhatná az Állami Számvevőszék helyett. Az ügyészség végül nem kérte ki Hagyó Miklós mentelmi jogát, ám a volt főpolgármester-helyettesnek így is búcsút inthetünk. A nap búcsúzója Bajnai Gordon, aki tíz hónappal első, miniszterelnökként elmondott napirend előtti felszólalása után nagy beszéddel fog elköszönni a parlamenttől.

Az MSZP, a Fidesz és a KDNP kezdeményezésére dönthetnek a nemzeti és etnikai kisebbségek országgyűlési képviseletére vonatkozó jogalkotási folyamatról szóló, illetve a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Fórumáról szóló országgyűlési határozati javaslatról. Négypárti javaslatra születhet meg a szövetkezeti törvény módosítása, amely elsősorban a diákmunka-közvetítéssel foglalkozó szövetkezetek szabályozását szigorítaná.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. február 22. 09:23
A cikk címe meg valami mást sugall!! Legfeljebb ebben a választási ciklusban ülésezik utoljára!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!