Indulhat a pátyi megaberuházás

2010. február 22. 16:47

A képviselőtestület áldását adta a golfpálya köré épülő városnegyedre.

2010. február 22. 16:47
Megépülhet a pátyi golffalu létrehozására irányuló projekt teljesebb változata, miután a testület a képviselők többségének szavazatával hétfői ülésén módosította a helyi szabályozási tervet. Az Index szerint már több ezer lakásos lakóparkot, két hotelt, konferenciaközpontot, éttermeket és óriásplázát építenének a Páty külterületén fekvő, százhúsz hektáros, Telkivel határos földterületre.

A beruházás ellen több civil szervezet is szót emelt, illetve népszavazást is kezdeményeztek az ügyben. Ez alig két hete eredménytelenül végződött az alacsony részvétel miatt, bár a leadott voksok között többségben voltak a nagyberuházást elutasító szavazatok. Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa szerint a termőföld védelme miatt, illetve a tervezett golfberuházás mérete, elhelyezkedése kapcsán jogi aggályoktól terhes a pátyi projekt.

A Grupo Milton tulajdonosát, Kovács Bence Jánost a Népszabadságban két évvel ezelőtt 50 milliárdosra becsült vagyonával a 10. leggazdagabb magyarként mutatták be, hivatalos életrajza szerint spanyol ingatlanprojektekkel alapozta meg vagyonát. Az Index oknyomozása szerint azonban 2003-ig filmesként, újságíróként hivatkozott magára.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. február 23. 15:34
Úgy látszik Joav Blum túlságosan snassz. Valami fajsúlyosabb stróman kellet. Hát, nem tom sikerült-e?
lastres
2010. február 23. 10:31
Ez nem fejlesztés, ez rombolás. A pátyi képviselőtestületet meg furkósbottal kellene kikergetni a faluból, rohadt korrupt banda. Ja és a helyi népszavazások érvényességi küszöbét le kell vinni 25%-ra. az 50% csak a helyi kiskirályokat betonozza be, mindent megtehetnek.
mrjoshua
2010. február 22. 21:25
Bizonyára az infrastruktúrát is párhuzamosan fejlesztik, például gyorsvasutat és utakat a fővárosba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!