Medvegyev: „Nem harcolunk a Nabuccóval”

2010. január 30. 12:58

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott a Gazprom-vezér.

2010. január 30. 12:58
Alekszandr Medvegyev, a Gazprom vezérigazgató-helyettese szerint 2020 és 2030 között az európai országoknakszükségük lesz az Északi Áramlat, a Déli Áramlat, a Nabucco és a horvátországi cseppfolyós gázterminál kapacitására is, ezért nem féltékenyek a Nabuccóra. 
 
Ugyanakkor szerinte a fő kérdés az, hogy rendelkezésre áll-e gáz a szállításra a vezetékben, amely a Déli Áramlatnál biztosított, míg a Nabuccóhoz nincsenek még ilyen szerződések. Medvegyev szerint az európai gázfogyasztás csak 2012 után állhat vissza a gazdasági válság előtti évek szintjére. Megerősítette, hogy a pénteki magyar-orosz találkozó alkalmával nem egyeztettek az EMFESZ sorsáról. Addig nem tárgyalnak a gázszolgáltató jövőjéről, amíg az nem rendezi a tartozását - tette hozzá. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!