Zuschlag-ügy: Mesterházyról vallottak

2009. december 03. 08:34

Topolánszky Ákos, volt államtitkár a bíróság előtt azt állította: Mesterházy Attila személyesen kérte tőle számon, hogy miért nem került be bizonyos szervezet a támogatandóak közé, majd döntésének megváltoztatására utasította.

2009. december 03. 08:34
Topolánszky Ákos, aki 1999 és 2003 között az ifjúsági és sportminisztérium helyettes államtitkára volt, a bíróság előtt elmondta: 2003-ban, miután Jánosi György után Gyurcsány Ferenc került a tárca élére jelentős változások kezdődtek, mert a szakmai kérdések kerültek előtérbe, mindennapossá váltak az értekeztelek, amelyeken elhangzott: háttérbe kell szorítani a politikai lobbit.

Dr. Fodor Endre bíró ezt követően felolvasta a helyettes államtitkárnak a nyomozati szakban tett tanúvallomását, amelyből kiderült: Mesterházy Attila, politikai államtitkár teljesítette a politikai megrendeléseket. Egy esetben Mesterházy a szobájában személyesen kérte tőle számon, hogy miért nem került be bizonyos szervezet a támogatandóak közé, majd döntésének megváltoztatására utasította. Topolánszky a bíróságon fenntartotta a nyomozati szakban tett tanúvallomását.

A bíróság meghallgatott egy másik tanút is, aki az ifjúsági és sportminisztériumban dolgozott pénzügyi referensként. B. Réka elmondta: a perben szereplő szervezetek támogatási kérelmei alacsony színvonalúak voltak és nagyban hasonlítottak egymásra, ezért megesett, hogy már az első körben kiestek a támogatásra alkalmasnak tartott kérelmek köréből, majd végül később mégis visszakerültek.

Zuschlag-ügy: Mesterházy teljesítette a politikai megrendeléseket (NOL)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2009. december 04. 00:03
A link széttöredezett, egybemásolva működik.
Silcon
2009. december 04. 00:01
@tevevanegypupu, @vizipipa: az eljelentéktelenítési taktika problémája, hogy összekeveri az államkasszát a sportminisztérium kasszájával. Ez 2004-ben 22.615 millió Ft volt. http://www.pm.gov.hu/web/home.nsf/(PortalArticles)/71FB612F9B2F8595C125723D0052046A/$File/24.pdf Cusi a 0,3%-át fújta meg, de ez csak az az összeg, amiről kiderült. Mennyi lehetett az, ami fölött elsiklottak, mert nem amatőr intézte az ügyeket?
Arivistus
2009. december 03. 22:24
A választások utánra (is) Mesterházyt akarják frakcióvezetőnek. Kérdem én lehet börtönből vezetni egy frakciót? Vagy az egész frakció ott lesz?
vizipipa
2009. december 03. 10:04
Gyurcsány azzal a mesével jött, hogy a néhányszor 10 millió forint a költségvetésben hibahatáron belüli összeg, ezért nem "szőrözött". Ami igaz az ország költségvetésére, de nem a sportminisztériuméra. Ő pedig azért felelt ezidőtájt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!