Perlik Debreczenit

2009. december 11. 13:25

Rágalmazással vádolja az UD Zrt. Debreczeni Józsefet; a közíró tagadta bűnösségét.

2009. december 11. 13:25
Debreceni József tavaly szeptember 21-én az UD Zrt.-ügy kirobbanása után néhány nappal a Népszabadságban A diktatúra árnyéka című cikkében tényként írt többek között arról, hogy a nemzetbiztonsági hivatal és a rendőrség információi szerint az UD Zrt. „titkos hálózatot hozott létre törvénytelen eszközökkel való információszerzés céljára". Ezért indított a cég magánvádas büntetőpert a publicista ellen.
 
Tóth János, a cég vezetője a pénteki tárgyaláson kifogásolta a támadásokat, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a róluk szóló írás nem tartalmazza álláspontjukat, pedig már a cikk megjelenése előtt visszautasították a nyilvánosságban a szerintük alaptalan rágalmakat. Debreczeni József a tárgyaláson nem vitatta, hogy elfogult volt a céggel, és nem adott hitelt képviselőinek, ám kiemelte, hogy cikke elsősorban a politikai összefonódásokról szólt. Az pedig a szabad sajtó halála lenne, ha azt várnák el egy publicistától, hogy cikke témáját illetően várja meg az azzal kapcsolatos jogerős ítéleteket.
 
A pénteki tárgyaláson tanúként hallgatták meg Szilvásy György volt titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, aki felidézte a Nemzetbiztonsági Kabinet 2008 szeptemberében kiadott kommünikéjét, miszerint a nemzetbiztonsági hivatal látókörébe került cég titkos információgyűjtés céljából hálózatot hozott létre, és megkísérelt behatolni a kormányzati rendszerbe. Az UD Zrt. által Debreczeni József ellen indított rágalmazási per februárban folytatódik a II-III. kerületi bíróságon.
 
Az UD Zrt. rágalmazással vádolja Debreczeni Józsefet (Nol) 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2009. december 13. 20:28
Debreczeni csak hablatyolt a biróságon, lényegében annak érdekében, hogy a tisztelt biróság értse meg, Ő felelőség nélkül azt mond /ir/ amit akar, rá nem vonatkozik semmilyen etika
sunázó
2009. december 13. 10:48
Olyan Oblobolsevik, ha felébredtél kisköcsög, nyisd ki a szemed. Akkor meglátod mi folyik ebben az országban Fletó óta. Miért kell ennyi fasz a hazának?
zoli29
2009. december 11. 14:44
Oblomov: Miért Futó Barnabáson kéred számon Debreczeni állítását? LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!