Hét év börtön az olimpiai bajnoknak

2009. december 10. 12:15

A Thaiföldön rejtőzködő Farkas Pétert hét év börtönre ítélték.

2009. december 10. 12:15
Jogerősen hét év fegyházra ítélte Farkas Péter olimpiai bajnokot kábítószerrel való visszaélés miatt távollétében a Fővárosi Bíróság csütörtökön. A jogerős ítélet ötről hét évre súlyosbította Farkas Péter büntetését. A vád szerint Barcelona birkózó bajnoka, testvére és egy harmadik társuk több mint fél évtizede marihuána előállítására szolgáló növényt termesztett egy XVII. kerületi ingatlanon.

Farkas Péter olimpiai bajnok testvérét és egy segítőjét 2004 őszén fogták el, majd nem sokkal később magát a sportolót is őrizetbe vették, mert XVII. kerületi házukban vadkender-ültetvényt találtak a rendőrök. Megismételt bírósági eljárás után a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2008. november 3-án Farkas Pétert 5 évi fegyházra, öccsét, Károlyt 7 évi fegyházra, segítőjüket pedig 6 évre ítélte kábítószerrel való visszaélés miatt.

A PKKB ítéletének szóbeli indoklása szünetében először Farkas Károly, majd Farkas Péter is elment. Károlyt hamarosan elfogták Vecsésen, de az olimpikont azóta sem találják, sajtóhírek szerint Délkelet-Ázsiában, Thaiföldön bujkálhat. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!