Frekvenciabotrány: kezdődik a visszavágó

2009. december 17. 08:21

Ma kezdődnek a Fővárosi Bíróságon azok a perek, amelyekben a két országos kereskedelmi rádiós koncesszió korábbi birtokosa támadja az ORTT korábbi döntését.

2009. december 17. 08:21
A júliusban kiírt pályázaton ugyanis nem ők szerepeltek a legjobban, így a Sláger által használt frekvenciát a Neo FM koncepciójával pályázó FM1 konzorcium, míg a Danubius hullámsávjának használati jogát az Advenio Zrt. által működtetett Class FM nyerte el a következő hét évre.

A frekvenciadöntés módja miatt lemondott tisztségéről Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke, aki szerint érvénytelennek kellett volna nyilvánítani a két, később nyertes pályázatot, a két korábbi nyertes pedig - amelyek 12 év után kényszerültek távozni az éterből - bírósághoz fordultak.

Keresetük tartalmáról mindeddig nem kerültek nyilvánosságra részletek. Az FB honlapján olvasható tájékoztatásból az tudható meg: a Sláger Rádió Zrt. és a Danubius Rádió Zrt. is a pályázati kiírás szabályainak megsértését kérik megállapítani. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli29
2009. december 17. 08:39
Minek pereskedni? Az USA már kimondta az ítéletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!