Cigányok az erőszak ellen

2009. december 17. 14:08

Zéró toleranciát hirdet az erőszak ellen az Országos Cigány Önkormányzat.

2009. december 17. 14:08
Az OCÖ csütörtökre ötpárti egyeztetést kezdeményezett a szélsőséges megnyilvánulások kapcsán, de a megbeszélésen a pártok részéről csak Bárándy Gergely, az MSZP elnökségi tagja vett részt. A kisebbségi önkormányzat két vezetője a sajtótájékoztatón úgy értékelte: ez üzenet értékű, látszik, hogy a pártok nem veszik komolyan a romaügyet, "nem ismerik fel a Jobbik ideológiájának veszélyét". 
 
Az OCÖ azt szeretné elérni, hogy a gyűlöletbeszéd ellen alkossanak törvényt és még ebben a ciklusban állítsák vissza a települési önkormányzatokban a "kedvezményes" mandátumot.

Idősebb Kozák János, az OCÖ elnökhelyettese, az ötpárti egyeztetés kezdeményezője úgy fogalmazott: a Magyar Gárda feloszlatásával a "sötét korszakot idéző ideológia" még nem szűnt meg, és ez sokkal komolyabb probléma, mint amit a gazdasági és pénzügyi válság okozhat. Hozzátette: nem a jelenlegi helyzettől kell félni, hanem attól, hogy a parlamenti pártok nem ismerik fel a veszélyeket.
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2009. december 17. 15:57
aztán majd persze az alkoholista teherautó vezetők szövetsége a részeg biciklisták ellen tüntet...
sky.net
2009. december 17. 15:54
nané aszondja ittmeg : holnaptól zéró toleranciát hirdetnek a lábszag ellen, a büdös zoknik ... haladunk ám
luccy
2009. december 17. 14:40
Amikor elolvastam a cikk címét, én kis naív azt gondoltam, hogy a saját etnikumuk által elkövetett erőszakos cselekedetek ellen hirdettek zéró toleranciát. Tévedtem. Eszükben sincs magukba nézni, és a saját erőszakosságuk, saját rasszista (magyarellenes) ideológiájukkal nincs problémájuk. Azt lehet... Kolompár egyébként mit akar? Ha ezt egy hiteles romavezető mondaná, olyan akinek még nem volt ügye az igazságszolgáltatással, azt mondom ok. Az erőszak MINDEN formája ellen (legyen az széljobber vagy roma által elkövetett) fel kell lépni. Na de sem az OCÖ, sem Kolompár nem hiteles,bocs. Előbb a saját házuk táján kapirgáljanak... Milyen kedvezményes mandátumról beszél? Hagyjuk már...
freehckr
2009. december 17. 14:18
A Jobbik gondolom köszöni szépen az "ingyen kampányt". :) Valaki szólhatna ezeknek a retardált cigányvezetőknek, hogy a lakosság túlnyomó részének bizony "tapasztalaton alapuló" előítéletei vannak a cigányokkal szemben, így az efféle ostobaságokkal csak lejáratják magukat a cigányok, és erősítik azokat, akik pont a Kolompár-, vagy Kozák-féle ingyenélő, bűnöző hajlamú kretének ellen emelik fel a szavukat. "még ebben a ciklusban állítsák vissza a települési önkormányzatokban a 'kedvezményes' mandátumot" Muhahaha :D Idióta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!