Vagyonkezelők távozását követeli a Magosz

2009. november 18. 14:08

A Magosz elnöke szerint az MNV Zrt. vezetőinek le kell mondania pályázati csalások miatt.

2009. november 18. 14:08
Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szerint a Pest megyei állami földek haszonbérletére érkezett pályázatokkal kapcsolatos szabálytalanságok ügye miatt Benedek Fülöpnek, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgató-helyettesének és Kamarás Miklós vezérigazgatónak önként fel kellene ajánlania lemondását a pénzügyminiszternek.
 
A konkrét esettel kapcsolatban azt mondta: a 2500 hektáros Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokat idő előtt felbontották, s ezt megpróbálták legalizálni. Budai Gyula kifejtette: november 9-én a beérkezett pályázatokat a Pest megyei területi irodán arra nem jogosult emberek felbontották, felbontva juttatták el az MNV-hez. A felbontás után, november 10-én egy visszamenőleges dátumú ügyirattal próbálták legalizálni a jogtalan lépést úgy, hogy visszamenőlegesen nevezték ki annak a kétfős értékelőbizottságnak a tagjait, amely minden pályázat felbontásánál jelen van. 
 
Ezt az utólag készített ügyiratot aláírta Benedek Fülöp és Kamarás Miklós is – hívta fel akkor a figyelmet. Hétfőn a vagyonkezelő vezérigazgatója belső vizsgálatot rendelt el, és azonnali hatállyal felmentette a Pest megyei területi iroda megbízott vezetői munkaköréből Balogh Tamást. (MTI)

Nyomulnak a vörös bárók (Mandiner)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. november 18. 14:16
Az Állami Vagyonkezelőknek már réges-rég le kellett volna mondaniuk, ez egy aprócska ügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!