Nyomulnak a vörös bárók

2009. november 06. 17:29

A Magosz szerint MSZP-közeli vállalkozóknak juttatják a földeket.

2009. november 06. 17:29
Állami földek átjátszásával akarja a kormányhoz közelálló agrárvállalkozókat versenyelőnyhöz juttatni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő - állítja a Magosz. Előbbi szerint minden törvényesen zajlik, és a magyar gazdák érdekét szolgálják.

Budai Gyula, a szövetség igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján kifogásolta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő gyakorlatát, miszerint a közel 150 ezer hektáros állami tulajdonú stratégiai földterületből 35 ezer hektár jó minőségű földterületeket írt ki - ismételten - haszonbérleti pályázatra. Ezen földterületeken 2015-2016-ig érvényes szerződés szerint folyik a gazdálkodás, így teljesen értelmetlen és indokolatlan lenne a pályáztatás. Úgy véli, hogy az ügy hátterében a jelenlegi kormányhoz kötődő szocialista agrárlobbi, a klientúra bebetonozása áll.

Budai felszólítja az MNV Zrt. jelenlegi vezérigazgatóját és a pénzügyminisztert, hogy azonnal állítsák le a stratégiai jellegű állami földek privatizációját, továbbá a Gazdasági Versenyhivatalhoz, illetve a brüsszeli versenyjogi bizottsághoz fordul a magyarországi és az európai uniós versenyjog megsértése miatt.

Szocialista agrárlobbi 35 ezer hektáron? (NOL)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luccy
2009. november 06. 17:50
Grrrrrr...Ez már a sokadik hír ma, amin felhúztam magamat... Vissza kell venni. Mi az, hogy így az utolsó pillanatban mindent kiárusítanak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!