Jobbikot oszlatnának a cigányok

2009. november 19. 15:04

Az OCÖ kezdeményezi a radikális párt feloszlatását.

2009. november 19. 15:04
A Jobbik feloszlatását kezdeményezi és társadalmi összefogást sürget az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a sajóbábonyi, és az ország más településein is tapasztalható cigányellenes megnyilvánulások miatt.
 
Kozák János, a szervezet elnökhelyettese elmondta: a cigányság jogainak érvényesítése érdekben a "cigányság megszüntetésére, megsemmisítésére létrejött" Jobbik feloszlatásának eléréséért soron kívüli egyezetést kezdeményeznek a parlamenti pártok vezetőivel, a kormányfővel, az igazságügyi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszterrel. Hozzátette: ha a tárgyalás nem vezet eredményre, nemzetközi fórumokhoz fordulnak.
 
Az elnökhelyettes úgy fogalmazott: a kialakult polgárháborús helyzet kezelése érdekében összefogásra szólítják fel a cigányokat és nem cigányokat. A sajtótájékoztatón Kozák bocsánatkérést követelt Molnár Oszkár és Veresné Szabó Éva országgyűlési képviselőktől, amiért cigány anyákat azzal vádoltak meg, hogy a nagyobb családtámogatási összeg érdekében még magzatkorában bántják gyermeküket. Továbbá bírálta a szociális kártya kitalálóit, és sérelmezte, hogy a Sajóbábányi események után egy gárdatagot sem állítottak elő.
 
A Jobbik feloszlatását kezdeményezi az OCÖ (NOL) 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2009. november 19. 16:58
Lesz ma valami jó film a HBO-n?
honphibu
2009. november 19. 15:17
Szerintem az OCÖ meg a Jobbik, játsszák le egy vízilabdameccsen ezt a feloszlatósdit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!