Pécs elfoglalta a vízművet

2009. október 05. 08:33

A vízmű francia tulajdonosát az önkormányzat kizárta a területről, Páva Zsolt munkásgyűlést tart reggel.

2009. október 05. 08:33

Pécs megelégelte a vízmű francia tulajdonosának működését. Ma reggel a hírek szerint kizárta a tulajdonost a vízmű területéről. Az őrző-védő cég emberei lezárták a cég bejáratát, ahol csak az alkalmazottak juthatnak be; a vezetőséget nem engedik a közmű területére. Sokan az épület előtt várakoznak.

Páva Zsolt (Fidesz) polgármester fél 9-kor munkásgyűlést tart a helyszínen. Az MTI úgy tudja, hogy a hétfő reggeli akció összefügg azzal, hogy Pécs közgyűlése múlt csütörtöki ülésén létre hozott egy céget a vízművek átvételére és üzemeltetésére. Az 5 millió forint tőkéjű Tettye Forrásház Zrt. a képviselők elképzelése szerint átvenné és tovább működtetné a helyi vízközművet, s alkalmazná a Pécsi Vízmű dolgozóit. A Tettye Forrásház ügyvezetőjének Winkler Tamást, a Biatorbágyi Vízművek Zrt. ügyvezetőjét, a Nemzeti Lóverseny Kft. egykori ügyvezetőjét választották.

Az indoklás szerint az önkormányzati cég alapítására azért volt szükség, mert a közgyűlés a Pécsi Vízmű kisebbségi francia tulajdonrészének visszavásárlására vonatkozó első lépésként szeptember 10-én felmondta a társasággal kötött üzemeltetési megállapodást, a hónap végéig azonban nem sikerült megállapodni a részvényhányad visszaadásáról és a jogviszonyok lezárásáról.

Pécs visszafoglalta a vízművet (NOL)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. október 05. 20:44
Így kell ezt Páva úr! Ebből még országos hagyomány lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!