Nem engedték be az alapítókat a Gandhi Gimnáziumba

2009. szeptember 03. 15:21

Nem engedélyezték az iskolalátogatást a roma Gandhi Gimnáziumot működtető alapítvány nevében eljáró Wallenberg Egyesület elnökének.

2009. szeptember 03. 15:21
Nem engedélyezték az iskolalátogatást a Gandhi Gimnáziumot működtető alapítvány nyolc tagjának, pontosabban az ő nevükben eljáró Wallenberg Egyesület elnökének. Az eredetileg az információszerzést és a kölcsönös bizalom megteremtését szolgáló kezdeményezés kudarca minden valószínűség szerint tovább növeli a feszültséget az alapítók és a jelenleg hivatalban lévő csonka kuratórium között.

Augusztus végén a 24 alapító közül nyolc azzal a kéréssel fordult Várnai Márton kuratóriumi elnökhöz, hogy a szeptemberben esedékes alapítói közgyűlés előtt helyben tekinthessék át a legutóbbi, június 26-ai közgyűlés óta meghozott kuratóriumi döntéseket és egyben az iskola jelenlegi helyzetét. Az iskola új igazgatója kategorikusan elzárkózott attól, hogy az alapítók képviselője a nemrég drasztikus változásokon átesett nevelőtestület bármelyik tagjával találkozzon, és csak a közalapítvány irodájában, Várnai Márton kuratóriumi elnök társaságában mutatott hajlandóságot a megbeszélésre – ilyen feltételekkel viszont az alapítók nem mentek bele a látogatásba. Az érintett alapítók „nyugtalanságuknak” adtak hangot, miután az események fényében nem látják biztosítottnak, hogy a kuratórium és a közoktatási intézményekre vonatkozó jogszabályok maradéktalanul érvényesülnek a Gandhi Gimnázium esetében.

Kizárták az alapítókat a Gandhi Gimnáziumból (Hírszerző)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!