ORTT vs MR2

2009. július 28. 13:39

Az ORTT fellebbezik a bíróság elsőfokú ítélete ellen, továbbra sem tartják közszolgálatinak az állami popadót.

2009. július 28. 13:39
A médiahatóság továbbviszi az MR2-Petőfi rádió ügyét: fellebbeznek a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete ellen, amely hatályon kívül helyezte az ORTT döntését. "Sajnálom, hogy ORTT presztízskérdést csinál a fellebbezésből, pedig az elsőfokú bíróság ítélete több mint egyértelmű" - kommentálta az értesülést Such György, a Magyar Rádió Zrt. elnöke, aki az elsőfokú döntés kihirdetése után "a józan ész és a jogszabályok győzelmeként" értékelte az ítéletet.

A Fővárosi Bíróság június 17-i elsőfokú ítéletében hatályon kívül helyezte azt a médiahatósági határozatot, amely - egy 2007 szeptemberi nap műsorainak vizsgálata alapján - azt állapította meg: nem felel meg a közszolgálatiság követelményeinek a Magyar Rádió MR2-Petőfi adójának műsorszolgáltatása. Az ORTT határozata szerint 2007. szeptember 21-i működésével az MR2-Petőfi nem biztosítja a műsorszámok és a nézetek sokszínűségének megjelenítését, amelyet a médiatörvény megkövetel a közmédiumoktól. A közrádió vezetése arra hivatkozva kérte a határozat megsemmisítését, hogy a közrádió összes, bárki által fogható csatornája együttesen felel meg ezeknek a kritériumoknak, márpedig a jogszabály az intézményektől, nem pedig azok egyes adóitól várja el a megfelelést a sokszínűség követelményének. A menedzsment emellett végrehajthatatlannak tartja az ORTT határozatát, mivel az nem jelöli meg, mit és mikortól kellene tennie a rádiónak.

Az ORTT nem alkuszik (NOL)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2009. július 28. 14:49
Nem bírnak magukkal a közpénzen hizlalt csinovnyikok... Most már kezdem azt hinni, hogy valakit, vagy valakiket tényleg nagyon zavar a piacon az MR2 jelenlegi formában való létezése. Pedig ez az egyetlen hallgatható rádió...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!