Így semmisült meg a légtérbe belépő kínai űrrakéta (videó)

2022. augusztus 01. 16:28

A jelenséget Malajziából lehetett a leginkább nyomon követni.

2022. augusztus 01. 16:28
null

Irányítás nélkül zuhant a Földre szombaton egy kínai űrrakéta – idézte az amerikai védelmi minisztérium munkatársainak közleményét a 168 Óra

A tárca munkatársai azt rótták fel kínai kollégáiknak, hogy

nem osztottak meg információt az objektum veszélyes visszatéréséről.

Az amerikai űrparancsnokság megerősítette, hogy a Hosszú Menetelés 5B elnevezésű rakéta szombaton az Indiai-óceán felett lépett be a Föld légkörébe, ám a törmelékek szétszóródása és a becsapódás helyével kapcsolatos kérdések kapcsán Kínához irányította az érdeklődőket – írta a portál.

A visszatérésről és a légtérbe lépve elégő rakétadarabokról felvételek is készültek, amelyek a közösségi médiában is megjelentek. Ezek zömét Malajziából töltötték fel a felhasználók, mert onnan lehetett a legjobban nyomon követni az eseményt – írta a 168óra.

A Hosszú Menetelés 5B megsemmisüléséről készült egyik felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. augusztus 01. 20:20
Zuhant a rossebet a földre, elégett tokkal vonóval. Édes faxom, amerikai védelmi minisztérium!
Akitlosz
2022. augusztus 01. 20:13
Mi ebben a veszélyes, ha elégett a légkörben? Az lenne a veszélyes, ha nem égett volna el és leérkezett volna, esetleg éppen valakinek a fejére. Csakhogy az "irányítás nélkül" azt jelenti, hogy az óceán felett tér vissza tervezetten. A Föld legnagyobb része óceán, s azért egy óceánt körülbelülre el lehet találni űrből visszaérkezéskor.
dottore
2022. augusztus 01. 19:49
"Így semmisült meg a légtérbe belépő kínai űrrakéta" -Nem a légtérbe, hanem a légkörbe. Egy országnak van légtere, a földnek légköre. Le legyetek már ilyen igénytelenek, mandi.
critical man
2022. augusztus 01. 17:00
Pelosi gépe Tajvan felett hasonlót fog mutatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!