Így söpört el egy esküvőt a bejrúti robbanás

2020. augusztus 08. 12:44

A Ruptly exkluzív felvételén tekinthető meg az ezen a héten történt libanoni robbanás egy különleges szemszögből.

2020. augusztus 08. 12:44
null

A Ruptly által készített exkluzív felvételeken nézhető végig egy esküvő a Bejrúthoz közel eső Ain El Remmaneh templomban kedden, abban a pillanatban, amikor a főváros kikötőjében egy ikerrobbanás rázta meg a közel-keleti országot. A videó az esküvőn megjelent vendégeket mutatta közvetlenül a robbanás előtt, melyet a megjelentek is éreznek a templom falain belül, köztük a menyasszony Rita Assaf és a vőlegény Tony Abou Rachid.

Eközben férfiakat és nőket lehet látni az oltárnál, ahol éppen keresztet vetnek, majd menekülésre kényszerülnek a templomból. Az esküvői szertartáson részt vevők közül szerencsére senki sem halt meg, vagy szenvedett súlyos sérülést. A templom több ablaka ugyanakkor kitört, mialatt hatalmas füstfelhő ereszkedett a libanoni főváros felé.

Kedd délután két hatalmas robbanás rázta meg egymás után Bejrút kikötőjét, mely legalább 157 ember halálát okozta, valamint több mint 5 ezren megsebesültek. Mindkét szám várhatóan növekedni fog még a folytatódó kutatási és mentési akciók által. Michel Aoun libanoni elnök pénteken elmondta, nem zárja ki, hogy a robbantások mögött „rakéta, bomba vagy bármilyen külső beavatkozás állna”. Az esemény kivizsgálása még mindig folyamatban van.

Fotó: YouTube/ Ruptly

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. augusztus 09. 12:45
Milyen kár, hogy a német városok 1944-45-ös terrorbombázásának időszakából nem születtek ilyen felvételek. Például amikor Hamburgban telibekapta a központ óvoda a demokráciát, vagy Drezdában a fogolytábor, esetleg a Berlini nagykórház szülészeti részlege. Most milyen népszerűek lennének! Bár, hogy belegondoljak, írásban lett némi eredménye, az Ötös számú vágóhíd cím alatt. Nem is értem, miért nem kapott irodalmi Nobel-díjat. Ja igen, mert demokrácia van. Ezt mindig elfelejtem.
Senki Alfonz
2020. augusztus 08. 21:45
A vőlegény meggondolta magát, de nem volt mersze megmondani, ezért robbantott!!!!!
56október
2020. augusztus 08. 19:40
Hát öreg, nagy esélyt kaptál. Több robbanás - remélhetőleg - nem lesz...
annamanna
2020. augusztus 08. 16:21
Itt pont a silóra koncentráltan lehet látni az eseményeket: https://www.youtube.com/watch?v=uhj14YmzRx8 Sérültek, romok: https://www.youtube.com/watch?v=CN2j-gzsdSY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!