Hitler nagyobb európai, mint a britek, mondja a német viccpárt EP-képviselője

2016. szeptember 15. 12:38

Nagyot megy a német viccpárt EP-képviselője: szerdán az íreket dobta volna ki az EU-ból, csütörtökön pedig Hitlerhez és saját magához mérte a britek európaiságát.

2016. szeptember 15. 12:38

„Szerintem a britek sosem voltak úgy európaiak, mint mondjuk Hitler, Nagy Károly, Napóleon vagy én. A britek nem tartoznak a kontinenshez, ehhez elég csak ránézni a térképre. Végre megvalósul politikailag, ami földtörténetileg-tektonikailag már talán a pleisztocén óta halad: a britek elválasztása Európától. Ezt a folyamatot nem érzem károsnak” – mondta a német közszolgálati tévének, a ZDF-nek adott interjújában Martin Sonneborn.

A német viccpárt EP-képviselőjét azt követően kérdezte az EU-t érintő vízióiról a ZDF, hogy a humorista az EU helyzetéről szóló vitanapot arra használta fel, hogy Írország EU-ból való kidobása mellett tegyen hitet, miután az ír kormány lehetővé tette az Apple-nek, hogy az óriáskonszern gyakorlatilag ne fizessen adót az unióban.

Sonneborn a bevándorlás kapcsán arról beszélt, hogy ha nem akarjuk megosztani másokkal jólétünket, falat kell építeni az egész kontinens köré. Némtország belső biztonsága szerinte már azzal garantálható lenne, ha a CSU és a CDU egyes képviselői szájkosarat hordanának. A gazdaságot érintő kérdésre a viccpárti képviselő így felelt: „Én egy egyszerű EP-képviselő vagyok, mit értek én gazdasági kérdésekhez?” Szerinte a szociális struktúrák újraélesztésére lenne szükség, ami viszont tetterős szociáldemokrata pártot feltételez. Sonneborn így hát nem venné rossz néven, ha Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke hazaköltözne Németországba, hogy az SPD kancellárjelöltje legyen.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2016. szeptember 16. 05:02
"ami földtörténetileg-tektonikailag már talán a pleisztocén óta halad: a britek elválasztása Európától." :-))))))))))))))))))))))))))
orion
2016. szeptember 15. 15:20
Hát nem mondtam, hogy a Chef helyett a Führer? :D
SwordFish
2016. szeptember 15. 14:57
Az Európai Kétfarkú Erők? >:-DD
jappó
2016. szeptember 15. 14:08
Remélem komolyan mondja ezeket, mert viccnek elég durva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!