Az Aszad-rezsim felé nyitna Törökország

2016. július 14. 13:40

Baráti jobbját nyitja Ankara Szíria és Irak felé – számol be a Euronews.

2016. július 14. 13:40

Az elszigeteltségből kitörni készülő Törökország miután rendezte a kapcsolatát Izraellel és Oroszországgal, most Szíriával és Irakkal akar – elsődlegesen a terrorizmus elleni harcban – együttműködni. A törökök eddig az Assad-rezsim elkötelezett ellenségének tekintették magukat.

Nagy meglepetést okozott Erdogan elnök bocsánatkérése Moszkvától a tavalyi katonai incidens miatt is, amikor egy orosz vadászgépet lőtt le a török légierő. Akkor Erdogan az oroszoknak ajánlotta fel katonai együttműködést a terrorizmus elleni harcban.

Egy török elemző szerint az európai integrációnak hátat fordítva a szunnita muszlim világ jövőbeli vezetőjeként képzeli el az országot Erdogan elnök. 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TonyKann
2016. július 15. 08:40
Ha valamiről tárgyalnak, egyezkednek annak lehet pozitív hozadéka is. Igazából azt kell figyelni, mi történik az ott élő kurdokkal (lakosság 6-7%-a) és a 10% kereszténnyel, akik lévén Aszad támogatói, vagy legalábbis semlegesek, nem sok jóra számíthattak.
sozlib_abschaum
2016. július 15. 07:34
"Baráti jobbját nyitja Ankara Szíria és Irak felé", bizánci politika.
KannibálTatárÚr
2016. július 14. 18:52
Az lesz szép, ha a törökök szövetséget kötnek az oroszokkal. Az arab államok nagyobb része követné a törököket. Az EU-ba özönlött muszlimok révén ott is nagy befolyásra tennének szert, legalábbis terrorissta szinten.
Megtalálta
2016. július 14. 15:10
Álmodik a nyomor, de ha Erdogan kiegyezne Asszaddal... az akár a polgárháború végét is jelentheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!