Erdély timelapse: városok és szobrok, hegyek és tavak

2014. augusztus 26. 17:31

Erdély épített és építetlen szépségei négy és fél percben.

2014. augusztus 26. 17:31

Simó Szabolcs fotós erdélyi timelapse videójával a Főtér.ro-n találkoztunk. A lassított felvételen Erdély természeti és épített szépségei tűnnek fel: például a Mátyás-szobor vagy a CFR-stadion Kolozsvárról, Nagyszeben főtere, a Szent Anna-tó, a tordai sóbánya vagy éppen a Gyilkos-tó.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2014. augusztus 26. 20:09
szép ország.
ottapont
2014. augusztus 26. 19:41
Azért hagymakupolással indítani Erdély szépségeivel kapcsolatban kicsit furcsa, bele lehet erőltetni, de nyitóképnek... Annál is inkább mert kivételesen gazdag az épített örökség, gondolok kastélyokra, kúriákra, amelyek állapota sajnos nem a legjobb, de még kopottasan is gyönyörűek. Románia kivételes turisztikai adottságokkal rendelkezik, csak sajnos nem tud élni vele. Főleg a nyugati, de a kulturált keleti turista számára is,riasztó az infrastruktúra állapota, a közbiztonság, a lenyúlás, mint stratégia. No meg a totális "no style", amit szépen kifigurázott a világjáró showman, Anthony Bourdain, a No reservations c. műsorában (jútúbon meg lehet nézni). Ott adta fel végleg, amikor az állítólagos "Drakula kastélyban" Halloween partyt rendeztek a tiszteletére. Körülbelül ennyit fogtak fel abból, hogy a pofa autentikus, hétköznapi, mindenki számára elérhető, közkedvelt helyeket és kajákat szándékozott bemutatni. A filmecske tökéletes látlelet a romániai turizmusról, mint iparról. Be is sértődtek miatta a frátyék, ahelyett, hogy okultak volna. :)
C.Dömötör
2014. augusztus 26. 17:46
Nagyon szép! De lassított az nem, inkább gyorsított.
adam
2014. augusztus 26. 17:43
A videó gyönyörű, gratulálok hozzá! Na de kedves mandi... - építetlen? talán természeti... - lassított felvétel??? Unicummal kezdett a délutános műszak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!