Szabadságkórus a Kossuth téren

2012. március 13. 13:10

Verdi művét is énekelték Fábri Péter magyar szövegével a Szolidaritás március 10-i tüntetésén. Lesz itt köztársaság újra még!

2012. március 13. 13:10

Fábri Péter Göncz Árpád 90. születésnapjára írt új magyar szöveget Verdi Nabucco című operájából a Szabadságkórushoz. A Magyar Szolidaritás Mozgalom március 10-i tüntetésén ez is elhangzott. 

 

Szinte ránk hull a rég-voltak árnya,

mintha szűk térben bénultan állnánk,

nézd csak, nézd, fent az égen egy szó száll:

lesz itt még, lesz itt köztársaság,

lesz itt köztársaság újra még,

lesz itt köztársaság újra még,

lesz itt köztársaság!

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2012. március 14. 01:51
Ide másolom az új alaptörvény elejét: "A) cikk HAZÁNK neve Magyarország. B) cikk (1) Magyarország független, demokratikus jogállam. (2) MAGYARORSZÁG ÁLLAMFORMÁJA KÖZTÁRSASÁG. (3) A közhatalom forrása a nép. (4) A nép a hatalmát választott képviselõi útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja." Nos ezek után jogosan kérdezem: tényleg ennyi hülye van ebben az országban, vagy nem tudnak olvasni? Hagyják abba ezt a néphülyítést ezzel a köztársaság megszűnésével kapcsolatos idiotizmusukkal együtt!!!NAGYON UNALMAS!!!
tessen
2012. március 13. 21:24
Mitér-effektus, széphölgyeim...
thymian
2012. március 13. 19:19
Siralmas. Szegény Verdi erre igazán nem gondolhatott még rémálmában sem, ha gondolt volna inkább örökre letette volna a pennát. Ezek meg a szabadság, még a nevüket is lopták, azt hiszik ettől egyenlőek lesznek a lengyel szolidaritással. Hallgassunk inkább más olaszt a szabadságról http://www.youtube.com/watch?v=nIat-_cmhR4
drieno
2012. március 13. 18:47
ez már betegség Magyarország államformája köztársaság - lásd az Alkotmányt, második mondat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!