Orbán arra büszke, hogy Romániában jönnek-mennek a miniszterelnökök, ő viszont nem megy

2023. július 22. 13:38

Én az eredményt látom: Romániában alacsonyabb az infláció, kevesebb az áfa, olcsóbb az élelmiszer.

2023. július 22. 13:38
Jakab Péter
Jakab Péter
Facebook

„Orbán ma Tusványoson beszéde első öt percében megmutatta, mi a fontos neki igazán: a hatalom. Merthogy miközben Romániában jönnek-mennek a miniszterelnökök, ő már 13 éve van hatalmon. Ő erre büszke. Én meg az eredményt látom: Romániában alacsonyabb az infláció, kevesebb az áfa, olcsóbb az élelmiszer, olcsóbb a benzin, a fizetés már magasabb, és ami a legfontosabb, ott a korrupt politikusokat börtönbe zárják. Nálunk meg kormányon vannak. És ennek az árát a nép fizeti. 13 éve. Egyre többet.  

Szóval lehet, jobb 13 év alatt több miniszterelnök, mint egy, aki korrupt és bolond. A hatalom bolondja. Hallva Orbán beszédét A Nép Pártján egy fontos nyugati, amerikai vívmány bevezetését javasolja a keleti diktátorral szemben: egy ember max. kétszer lehessen miniszterelnök! Utána pihenő. Vagy kezelés. 
Kell a garancia bolondok ellen. Nagyon kell. ”

Nyitókép: Jakab Péter

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi-2
2023. július 24. 04:29
1. Petya, költözz oda! 2. Akik szerint attól mintademokrácia egy ország, hogy folyamatosan cserélődnek a kormányok, gondoljon bele, hogy kinek az érdeke az ilyen "mintademokrácia"? Bizony ez nem a választók érdeke, hanem külső hatalmi központok érdeke! Persze, tudjuk, hogy ilyenek nem is léteznek! Ajánlom figyelmébe mindenkinek az őszödi beszéd, azon részét, ahol elhangzik, hogy "és közben nem kormányoztunk"! Meg, hogy: "majd bele pusztultam, hogy úgy kellett tenni mintha kormányoznánk"! Ő volt a kormányfő! Vajon milyen magasabb hatalom kívánsága volt, hogy ne kormányozzon? Csak nem egy nem is létező háttérhatalom kívánsága volt? 3. Valamiért az egész világon, megpróbálják a legalkalmatlanabb politikusokat futtatni valakik! Mindezt persze, a demokrácia nevében!
kulakman
2023. július 23. 19:46
Fontos az ön véleménye , majd hívjon később! feri még adós két mondattal!
orygabor
2023. július 23. 15:02
Faék elmélkedik.
Gusztiapu
2023. július 23. 12:40
Bezzeg Románia, mi Jakab elvtárs? "... a közigazgatásilag Bukarestet magában foglaló Ilfov megye számos intézményében embertelenül bántak a bentlakókkal: bántalmazták, ágyhoz kötözték, éheztették őket. A nyomozó hatóságok szerint két bűnszervezet is működtetett öregotthonokat, amelyek kiszolgáltatott, sok esetben fogyatékkal élő lakóit a román sajtó beszámolói szerint a lágerekéhez hasonló körülmények között tartották, sok esetben fizetség nélküli munkára kényszerítve. Mindemellett az előírt orvosi és higiéniai ellátást sem kapták meg az áldozatok. A környéken élő lakók arról számoltak be a sajtónak, hogy az idősotthon lakói körülbelül két éve voltak ilyen helyzetben; a szemtanúk szerint az áldozatok „meztelenül jöttek a kerítéshez”, pénzt és ételt kérve a járókelőktől." (VG) Több hírportál számol be róla, már két miniszter bukott bele a júliusban kirobban botrányba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!