Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

A lakáj humora

2023. július 31. 06:18

Föld S. Péter szerint Szijjártó Péter „bőszen lapátol Oroszország érdekében”.

2023. július 31. 06:18
Pilhál György
Magyar Nemzet

„A pártállami Ludas Matyi itt felejtett «humoristája», Föld S. Péter szerint Szijjártó Péter «bőszen lapátol Oroszország érdekében», amikor azt magyarázza, hogy egy teljes részvétellel megtartott olimpia nagy segítséget jelenthetne az Ukrajnában zajló háború békés rendezésében. (Ismert, az orosz és belorusz sportolók ki vannak tiltva a nagy nemzetközi viadalokról, így a jövő évi játékokról is.) A vicces Föld S., aki újabban a Hírklikken (olykor a Népszavában) kacarászik, azt írja: a magyar külügyminiszter szerint ha Oroszország ott lehetne a 2024-es nyári játékokon, vége lehetne a háborúnak. Csakhogy, teszi hozzá, ezzel már Putyinnál sem lehet jó pontokat szerezni, hiába szeretne a magyar diplomácia az orosz elnök kedvében járni. (Saját lakájszelleméből indul ki a szerző: csontig, ahogy kell…)

Az meg sem fordul a csörgősipkás ember fejében, hogy van, aki komolyan gondolja: bakot lő a nagypolitika, ha úgy okoskodik, a megcsonkított olimpiával bármi elérhető. Frászt. Az egész csak arra jó, hogy belevésse a sport nagyszerűségében még bízó emberekbe: a politika számára nincs szent eszme. Voltak itt már bojkottolimpiák – Moszkva (1980), Los Angeles (1984) –, aztán mire ment velük a világ? Semmire. «Máig beleborzongok azokba a pillanatokba és abba, ahogy az összes tornásztársnőmmel együtt, gyakorlatainkat félbehagyva kiszakadt belőlünk a vigasztalhatatlan sírás» – emlékszik vissza a Los Angeles-i bojkott bejelentésének hírére egyik cikkében Csisztu Zsuzsa egykori válogatott tornász, televíziós személyiség és újságíró. «Tíz év munkája lett oda hirtelen.»

Az a vicc, hogy a keserű következmények el sem jutnak a földhözragadt Föld S. elvtársék agyáig. Röhej.”

Nyitókép: Youtube

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. augusztus 25. 10:46
Ugyan minek kell foglalkozni olyan levitézlett szellemi homlesszel mint ez a földes... Ennek egy olyan sportesemény mint az olimpia maximum a rúdbaugrast jelenti.
Sulammit
2023. augusztus 23. 09:56
Ez a Földi egy békeellenes fickó. Persze, hogy nem szeretnék, ha részt vennének az orosz sportolók is a rendezvényeken, mert akkor más lenne a felállás az éremtáblázaton. Pl. majd a műkorcsolya, jégtánc versenyeken. Habár az ukrán sportolók úgy sem akarnának együtt szerepelni az oroszokkal.
Lajoss
2023. augusztus 02. 05:44
Gyurka,hiába,védhetetlen a rezsim orosz-barátsága..56-ot köpitek szembe!
llnnhegyi
2023. július 31. 18:32
Én elismerem,hogy Föld S Péternek jó humora van. /-:)egy tőrőlmetszett MJK tag/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!