Orbán megijedt a további következményektől, az amerikaiak kifüstölik az orosz kémbankot Magyarországról

2023. április 13. 21:55

Orbán meghátrálása nem őszinte, hanem taktikai jellegű lépés.

2023. április 13. 21:55
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Orbán valószínűleg megtudta, mi lesz a következő lépés az amerikaiak, a NATO, az EU részéről, ha továbbra is az oroszoknak dolgozik, Magyarország az orosz kémtevékenységet segíti, s ha Orbán a Nyugat ellenségeinek oldalán áll. Most került Orbán igazi döntési helyzet elé, miután az amerikaiak számos figyelmeztetés és egy ultimátum után elkezdték Magyaorország nyílt szankcionálását az oroszok oldalán, és elkezdtek úgy bánni vele, mint egy ellenséggel (miután úgy is viselkedik és az is). A NATO-ban nincs »semleges« álláspont, ami valójában az ellenséggel való kollaboráció.

Magyarország ma bejelentette, hogy kilép az orosz kémbankból, miután egy nappal korábban még fennhangon hirdette, hogy »nincs az a szövetségesi, diplomáciai, akár baráti nyomás, aminek Magyarország ne állna ellen«. Miután Orbán megértette, hogy az amerikaiak nem játszadoznak tovább, és nem tűrik, hogy az oroszokat segítse, ellenséges propagandát és kémtevékenységet fejtsen ki, s készek a legkeményebb szankciókra, amelyek rövid időn belül Magyarország összeomlásához vezetnének. Orbán választhatott a Nyugat és az oroszok között, de most már választania kellett.

Orbán meghátrálása nem őszinte, hanem taktikai jellegű lépés, amit még saját emberei és propagandagépezete sem tudott lekezelni. Szijjártó például még mindig a »háborúpárti«  maszlagot fújta, miközben Orbán már visszavonulót fújt. Nem lesz könnyű a propagandagyárat sem átállítani, miközben fordult a bummfa, és a megvadított híveket sem, akikkel szívből megutáltatták már az EU-t és Amerikát, az egész Nyugatot. Ez nyilván nem is fog megtörténni. Orbán meghunyászkodása mindig addig tart, amíg veszély fenyegeti, utána ott folytatja, ahol abbahagyta.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2023. április 17. 18:25
Bartus te kretén, mit csinált az USA a szarkavaráson kívül ? Micsoda győzelem, kiléptünk egy ellehetetlenített bankból, király.. azonkívül ez leírva is elég nevetséges , hogy kémbank.. kémeket lehet betenni, kamatoztatni vagy mi ? Anyád inkább a spermabankban keresgélt volna mert apádnak nem te vagy a főműve..
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. április 14. 16:16
Nem léptek ki, csak a delegált tisztségviselőket hívták vissza! A mgyar kormány tulajdonrésze a bankban - változatlan! Ez eddig valóban csak egy részleges, taktikai visszavonulás... Arra játszik, hogy látszatcselekvéssel kibekkeli a nehéz időket... Ám attól tartok: odaátról átlátnak rajta...
Zétqró kalapincs
2023. április 14. 14:54
Persze hogy nem őszinte... Ki szereti az amcsikat rajtad kívül? Senki... A szövetségesi, baráti hozzáállás csak maszlag, kőkemény gyarmatosító vazallusi reláció a miénk, ha jól belegondolunk a ruszki elnyomás egy fokkal enyhébb volt, lehett üzletelni a nyugattal, és transzbuziszopacs nagyköveteket se küldtek a nyakunkra... De hidd el Lacika semmi sem tart örökké, még az amerikai hegemónia sem, legyen az demokrata vagy republikánus.... Csak ki kell várni.
Jooee
2023. április 14. 14:47
Barom, Bartus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!