Alkalmazzuk a Csányi-tételt egy másik híres geometriai objektumra, a horogkeresztre

2023. február 03. 11:17

Egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhat felül.

2023. február 03. 11:17
null
Uj Péter
444.hu

„Ment, mendegélt, hetedhét országon át, mígnem egy négyszögletű kerek országba ért: Geometriába. Ott aztán józan paraszti Eukleidészbe kapott, és megalkotta az élettérgeometria nagy tételét, a Csányi-tételt, miszerint:

»Az árpádsávos zászló ott van a Parlamentben Magyarország történelmi zászlói között, amely évszázadokon át Magyarország hivatalos zászlója volt. Valóban volt egy rövid időszak a magyar történelemben, amikor a fasizmust, a rasszizmust testesítette meg, annak jelképévé tették. De azt gondolom, egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhatna felül.«

Vagy röviden: egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhat felül.

Alkalmazzuk a tételt egy másik híres geometriai objektumra, amelyet hakenkreuz avagy horogkereszt néven ismer a szélesebb közvélemény, és amelyről szintén elmondható, hogy igen rövid időszakon keresztül, egész pontosan 1920-tól 1945-ig, tehát mindössze negyed századon át a fasizmust és a rasszizmust »testesítette meg«. A Csányi-tétel értelmében ez az időszak simán felülírható azzal a több száz vagy akár ezernél is több éves időszakkal, amikor védikus proto-hindu kultúrákban, majd a hinduizmusban, buddhizmusban, zoroasztrianizmusban (ésatöbbiegyebütt) mindenféle náculástól mentesen használták.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Irhazika
2023. február 04. 10:31
Petike,csak tedd el a pénzt,és kussolj,ha már írni nem tudsz...!
Töki
2023. február 03. 19:26
Ki ez a nemrégi pötyi??? Azt a Kun Béla poszteres jó kurva anyádat, azt!!! És még kioktat a törtélem nem tudásából. Zseniális a pali!!! A sárga házban bandafőnök lenne, az már egyszer biztos!
Esvány
2023. február 03. 18:38
Te miért nem fogod fel, hogy az Árpádsávos zászló sem rövid, sem hosszú ideig nem testesítette meg sem a fasizmust, sem a nácizmust? Sőt, a Szálasi-féle hungarizmust sem testesítette meg, ugyanis ők konstruáltak maguknak saját jelképet, ami nemcsak küllemében, hanem szimbolikájában is KÜLÖNBÖZÖTT a történelmi Árpád-sávos zászlótól. Ember ennyire hülye nem lehet, hogy ezt ne fogja fel, szerintem szándékosan teszel úgy, mintha nem értenéd.
zakar zoltán béla
2023. február 03. 18:11
Nem minDenKi értelmiségi, aki entellektrühell, söt ők sohasem. Azaz a tudományosnak látszó WOKEIRAT csak zagyva erőlködés a Sas-Komlós-Hofi...s utódai skáláján.... +++ Aki olyan okos, hogy a nazizmust összekeveri a fasizmussal vagy az SzDSz-t a liberalizmussal, netán Georginov Sorosorenkot a FÜLHARMÓNIÁVAL, az detektoros rádión énekelheti a Nyugat dalát : Fel, fel ti rabjai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!