Megjelent magyarul a Fidesz-modell egyik bibliája

2022. május 30. 15:22

A politikai gondolkodás és tudás fontos műveinek sokasága jelenik meg az így vagy úgy kormányhoz köthető intézmények gondozásában.

2022. május 30. 15:22
null
Pető Péter
Pető Péter
24.hu

„Noha a Fideszt sokszor és szívesen bírálják tudáshiánnyal (ideértve olykor magamat is), ennél kevés erősebb téveszme van jelen a politikai nyilvánosságban. Jámbor András frissen megválasztott parlamenti képviselő a Jelennek adott interjújában ellenpontozta is ezt a vélekedést, amikor azt mondta: »Okosabbak nálunk a fideszesek, több nemzetközi szakirodalmat olvasnak, jobban behozzák azokat a tudásokat, amik a világban keletkeznek, a magyar politikába, sokkal nagyobb kitekintésük van.«

Ezt erősíti, hogy a Boston Politics is most az MCC gondozásában jelent meg. Nyilván első körben el lehet ütni azzal, hogy »saját könyveiket« adják ki, ám legutóbb ugyancsak az MCC publikálta – Széky János fordításában – Ivan Krasztevnek, a legjelentősebb kortárs liberális gondolkodók egyikének angolul több éve megjelent, Európa után című könyvét is. Azaz

a politikai gondolkodás és tudás fontos műveinek sokasága jelenik meg az így vagy úgy kormányhoz köthető intézmények gondozásában.

De nemcsak olvasnak, hanem írnak is: elsősorban saját táboruknak igyekeznek tudást adni arról, miért és hogyan készítik a politikát.

A Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány például zsebkönyvsorozatot indított: a kötetek közül az elsőt G. Fodor Gábor jegyezte Politikai virológia címmel a kormány Covid-válság-kezeléséről, a következőt pedig Békés Márton Nemzeti blokkcímmel a nemzeti együttműködés rendszerének kulturális és politikai hátteréről.”

Nyitókép: Facebook-videó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. május 31. 10:38
No még ez is. Bár tényleg a kanálban is van mélyedés.
Ispán
2022. május 31. 01:04
Ennek a Petőpetinek olyan tenyérbemászó képe van. Hogyhogy nem paskolta még meg senki? Na meg az írásai miatt is kijárna a suppolás.
Gentry69
2022. május 30. 20:34
Kezdik megérteni, hogy a folyamatos alibizés-kamuzás-hisztérikus idiotizmus, felturbózva a Ny-i libsikkel + NY Times+Wahington Posttal+ lóvéhegyekkel kevés. Az egész banda se tesz ki 1 Viktort, és akkor még másról nem beszéltem.
zakar zoltán béla
2022. május 30. 20:24
sdfghjkléoiuztrewsdfgvbnmnbvcvbnhzgbhgv nhgfvnhgv
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!