Nagyon nehéz az aszódi kettő gyerekgyilkosságról beszélni

2022. május 28. 18:36

...de apa vagyok így nem tudom nem elolvasni ezeket a cikkeket.

2022. május 28. 18:36
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Két gyereket az apjuk meggyilkolt (majd ő is öngyilkosságot követett el), mert a hírek szerint erőszakos múltja ellenére felügyelet nélküli kapcsolattartást kapott lehetőséget. Tudom, hogy minden ügy más, és az én ismerősi körömben is vannak olyan férfiak és nők, akik küzdenek a gyermekeikért, és ezek sokszor brutális sok szenvedést okozó történetek, nagyon sok igazságtalansággal. Igen egyetlen ilyen történet sem egyszerű.

De az, hogy rendszeresen megtörténik ugyanez a tragédia (Hetes, Zöldlomb utca, Győr és Dunakeszi), ahol a rossz jogszabályok és jogi döntések, a rendőrség és a bíróság felkészületlensége, érzéketlensége, és a témához való nem értése miatt, gyerekek halnak meg legtöbbször tudottan erőszakos szülők kezei által, szerintem a rendszer átgondolását kívánja.

Ebben a történetben három durva kérdés merül fel.

  • Miért volt lehetősége felügyelet nélküli kapcsolattartás egy olyan embernek akinek az egyik lánya a hírek szerint védelem alatt állt az apa korábbi erőszakos viselkedése miatt? (ugye még ilyen esetben is lenne lehetőség láthatásra, de felügyelettel)
  • Ha egy ilyen esetben a megbeszélt időben nem jelennek meg a gyerekek a másik szülőnél, sőt másnap iskolában sem, miért nem lép azonnal és minden eszközzel a rendőrség, hogy megtalálja őket?
  • Végezetül pedig miután már egy napja nem voltak meg a gyerekek miért nem volt indokolt az eljárásrend szerint betörni az apa lakásába, és megnézni őket, hogy ott vannak-e?

A második kettő sajnos ebben az ügyben már nem számított, addigra egy 14 és egy 16 éves kislány már elhunyt.”

Nyitókép: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. június 03. 08:43
Kedves András, neked nem is dolgod erről beszélni. Apaként nekem sem jut eszembe cikket írni a témáról. Apaként ez nem dolgod. Te politikus vagy (a gyengébb, momentumosabb fajtából, fegyőr meg cseh elvtárs szokott ilyen bornírt módon belebeszélni a világba), a témáról cikket írni csak ezért jut eszedbe. De nem értesz hozzá annál jobban, mint bármelyik átlagos apa e hazában. És politikusként sem értesz a témához. De legalább a saját házad táján bőven lenne dolgod. Elég, ha magadra nézel, mondjuk egy tükörben. Lásd meg, hogy ki vagy te a gyerekeidnek. Bárki bármilyen lehet, a gyereke - egy darabig - szeretni fogja, mert csak. Ahogy mások látnak téged, azt kéne észrevenned. Mert a gyereked is felnő és látni fog. Magaddal foglalkozzál, ez a lényeg, nem kell hatásvadász módon rárepülnöd a fájdalmas témákra, mert semmi közöd nincsen hozzá.
kispolgarigrofo
2022. május 30. 14:12
"Ami még a fogmosást illeti: ha nem fizetnek érte, nem mosol fogat? Mert a gyerekszüléssel most gyakorlatilag ez a helyzet: menekülnek tőle a nők. Ha fizetnél érte, tülekednének azért, hogy gyereket nevelhessenek." érdekes lenne megnézni hogy aki csak azért szülne mert pénzt adnak érte azok közül mennyi nem mos fogat rendszeresen :) lenne egy kis átfedés.. ennél a lumpen tenyésztési pénznél még az is jobb amit most csinál a fidesz, adókedvezménye annak van akinek munkája is..
Rocktoberi
2022. május 30. 00:43
Neked bármiről nehéz beszélni, ostoba majom.
kispolgarigrofo
2022. május 29. 20:01
ez elég zavaros volt.. "be kell habzsolni..." aha... nem, a család nem istenség, de az állam sem az, és hogy a családok természetes funkcióját kiszervezzük az államnak az hosszú távon nem neked (vagy a társadalomnak) lesz jó hanem az állambácsinak. Hogy legyen családsegítő hálózat vagy fiataloknak "családi ismeretek" az ellen semmi kifogásom... De ki kapjon pénzt és miért? A pénz kitől jön? (nyilván adó...) A gyerekvédelmisek mulasztása egy dolog (és ott valszeg nincs köztünk nagy nézeteltérés ), de miért kapjon bárki is pénzt azért mert teljesíti a szülői kötelességét? Lesz-e teljesítménybérezés? Vagy sávos? Vagy gyerektől függ? Vagy csak a szegények kapnak? Harmadjára kérdezem, ha a gyereknevelésért jár pénz (nyilván csak nőknek... :)) akkor én a fogmosásért miért nem? A szájhigiéném fenntartása ugyanúgy össztársadalmi érdek. Tehát: kapjak-e pénzt azért mert fogat mosok? igen -- nem? Miért nem? Miért más ez mint a gyerekemmel törődni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!