Még nincs vége, de vége lesz

2022. március 31. 09:43

Legyenek erősek: vasárnap (hétfőn) nem ér véget az orbánizmus.

2022. március 31. 09:43
null
Uj Péter
444

84.1.1. Drága aranybogár olvasók!

Semmi pénzért sem szeretném elvenni az életkedvüket, de. (Nem leszek szórakoztató.)

Legyenek erősek: vasárnap (hétfőn) nem ér véget az orbánizmus.

84.1.2. Nem érne véget akkor sem, ha valami csoda folytán győzni tudna az ellenzék. (Nem valószínű, nagyon nem, hogy tudna, de nincs mese, meg kell próbálnia.) De játszunk el a gondolattal, ha győzne…

Utána is itt élne velünk több millió polgártársunk, akiket bizonyíthatóan bármikor mozgósítani képes a rendszer névadója, valami olyan kitalált ügy ellen (vagy mellett; de inkább ellen) akár, mint a gyerekeink nemi identitására vagy micsodájára fenekedő LMBTQ-lobbi, a Kárpát-medencét terrorista muszlimokkal betelepíteni szándékozó Soros György, a népdalainkat diszkósítani kívánó Brüsszel…; a fantáziánk túl szegényes ahhoz, hogy a következő célpontját kitaláljuk. Ötlete mindig van elég.

84.1.3. Ma olyan országban élünk, ahol a buszmegállókban „…az ukránok magukat bombázzák…” kezdetű beszélgetésfoszlányokat csíphet el az ember. Olyan országban, ahol a közéleti médiafelületek nyolcvan százalékát lopott állami pénzekből gond nélkül összevásárló és fenntartó kormányzati kommunikációs rendszer képes beadni azt a lakosság jó részének, hogy Ukrajna cirkálórakéták, szőnyegbombázások és csak rá vadászó elit egységek elől bújkáló elnöke telefonon Márki-Zay Péterrel konspirál Orbán Viktor megbuktatásáról a rommá lőtt Kijevből.

Ahol valamiféle hazafias kiállásnak, vagy nem tudom én, „tökösségnek” (de legalábbis kifizetődőnek) számít elküldeni a picsába a puszta létéért fegyverrel küzdő ország vezetőjét, mert a mi mélyorbáni rendszerünk legnagyszerűbb vezetőjét, az emojicsaták rettenthetetlen vezénylőtábornokát merte kritizálni árulása miatt. Ahol a fent említett köz- és egyéb médiákumok észak-koreai stílusú videocsasztukákkal és enyhén kágébés stichtű szakértésnek álcázott agykontrollal meggyőzték a népesség sajnos jelentős részét arról, hogy V. Putyin rendszere valamiféle működőképes, szolid, keresztény demokrácia, a dekadens Nyugat valódi, életerős, dinamikus alternatívája, és nem pedig gyilkos titkosszolgálati diktatúra.

Ahol csodálatra méltóan hősies, Petőfi-versekbe illően hazafias „szabadságharcokat” lehet vívni naponta képzelt ellenfelek ellen, és győztesnek hirdetni magunk, közben a valódi fegyverekkel valódi szabadságharcot vívó szomszédra köpködni, cinikusan, gyáván beszólogatni.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A cikk Uj Péter 444-es főszerkesztő heti hírlevelében jelent meg

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 02. 10:38
ORBÁN EURÓPAI LÉPTÉKŰ POLITIKUS Van saját véleménye, tartása és jövőképe a hazájáról. Bármilyen irányból is vesznek célba minket, képes a bátor szembenállásra, érdekeink képviseletére. Van jövőképe Európáról , egy olyan Európáról amely képes kijelölni a saját útját, ahelyett, hogy Amerikával vagy az Unió egyes szélsőséges nézeteivel béklyózná magát haladásában. Nem kíván részt, felelősséget vállalni a terjedő "fertőben", a süllyedésben, a nemzetek, értékek lebontásában, a globális érdekek gátlástalan, feltétel nélküli kiszolgálásában. Az ember értékének, tiszteletének, szabadságának, nemzet,- és Európa-tudatának megőrzése mellett a felemelkedést, fejlődést, a béke megőrzését, a biztonságos életet tűzte ki céljául. Ezért támogatom Orbán Viktor ismételt miniszterelnökké választását.
illatosítotthegyilevegő
2022. április 01. 10:01
De ugye azt elmondta, hogy a "belpesti értelmiségieskedés nem kifizetődő", aztán tipikusan belpesti fárzisokat kezdett el puffogtatni? Vajon miért nem érzek rá ingerenciát, hogy elolvassam ezt az írást? Csak nem azért a szisztematikusan évek alatt felépített lenézésért és a "mi jobban tudjuk" + a másként gondolkodók eltiporni vágyásotok miatt? Az lehetetlen lenne! A 444 a saját seggét szagoló és attól elámuló bohóc média? Bede Márton: Nem! Köszönöm az interjút!
sheu
2022. április 01. 01:00
Aki ebben az ukrán-orosz háborúban az ukránok pártját fogja, az egy mocskos gazember. Oroszország olyan, amilyen, ezt mindannyian tudjuk jól. Ukrajna meg egy magyargyűlölő maffiaállam, amely iránt semmiféle szimpátiát nem érezhetünk, mert szó szerint az ellenségeink. És ennek semmi köze ahhoz, hogy magát a háborút elítéljük, és együttérzünk annak minden áldozatával.
Sclerotic
2022. március 31. 22:43
Ugatásod nem hallatszik az égig! Azt is írhattam volna, hogy ugass csak liberálfasiszta kutya, a karavánunk szépen halad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!