A békébe vetett hit összetört

2022. március 07. 10:20

Állítsuk helyre azt, amit mások tönkretettek!

2022. március 07. 10:20
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Bele szoktunk gondolni, hogy az élet valójában mennyire törékeny? Miközben éljük a mindennapjainkat, kevés energiát szentelünk arra, hogy gondolkodjunk is az élet bizonytalanságán.

Legalábbis a folyamatos hajtás mellett nekem erre nem sok időm jut, bevallom.

A minap a határon jártam és a sürgés-forgásban megálltam egy pillanatra. Arra a pillanatra, ami a hétköznapokban elmarad. Ebben a pillanatban embereket láttam, szülőket, gyerekeket, férfiakat és nőket. Olyanokat, akik sokáig úgy élték az életüket, ahogy mi, vagyis nem számoltak a törékenység lehetőségével. Aztán egy pillanat alatt összedőlt az a biztonság, az a béke, ami az addigi életük stabilitását jelentette.

Béke. A béke természetesnek tűnik annak a generációnak, amelybe én is tartozom. A háborúról a dédszüleim meséltek, de egy történet meghallgatása sosem ad valós érzetet. Elmesélni ellehet, de átélni egészen más. Az életünknek a béke ugyanannyira része, mint maga a levegő.

Pont emiatt egészen döbbenetes és borzasztó, hogy megtörtént és történik az, ami a szomszédunkban, Ukrajnában zajlik. Az eddig csak elmesélt háború valósággá vált.

Valósággá vált és a békébe vetett hit összetört. Az élet törékeny.”

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2022. március 07. 17:36
„Félrevezettek, becsaptak bennünket” MEGOSZTÁS Dokumentum. Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke 2022. február 24-én reggel 6 órakor felhívással fordult az orosz néphez. Mint fogalmazott, különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében. Azóta tudjuk, hogy ez az egész Ukrajna megtámadását jelenti. Háborút. Hogy megérthessük, mi motiválta az orosz elnököt, a teljes beszédet közzétesszük, mint történelmi dokumentumot. A beszédet olvasva talán tisztább lesz a kép. https://moszkvater.com/felrevezettek-becsaptak-bennunket/
Pelso j.
2022. március 07. 14:09
Dani, nem veszitek észre, hogy minden képmutató megszólalásotok, félremagyarázásotok napról napra a saját hiteltelenségetekre, elvtelenségetekre világít rá?
koronaszepe
2022. március 07. 11:39
Prosti Srácok! "Állítsátok helyre" a fejetekben a káoszt, majd ezt követően próbáljátok meg azokéban is ezt tenni, akikében az utóbbi években összezavartátok! Basszátok meg! Ruszkik haza!
jánosbácsi
2022. március 07. 11:39
Ennek ellenére mégis az oroszok oldalán álltok ti álkeresztények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!