A néptánc is a militáns genderideológia útjában áll

2021. november 10. 15:28

Hiszen nevelni, edukálni kell a gumi-, pardon – néptán­c­csizmás, magyarkodó fasisztákat.

2021. november 10. 15:28
null
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Végre megszületett az, amire milliók és milliók vártak. Illetve, ha már így egymás között vagyunk, akkor talán súgva, halkan kijelentjük, hogy a széles tömegek talán nem is igazán várták a nagy napot, de a haladás bátor és rettenthetetlen forradalmárai megcselekedték, amit megkövetelt a haza. Izé, a progresszió. Hiszen a korlátolt tömegek sok esetben ellenzik, illetve sanda tekintettel szokták méregetni a liberális törekvéseket és térfoglalási kísérleteket, azonban a velünk élő SZDSZ szelleme ma is ott munkálkodik a haladó szerkesztőségekben és egyéb műhelyekben, amelyeket aztán Gyuri bácsi egy kivá­lóan kidolgozott, igazságos bónuszrendszer alapján szokott igen bőkezűen jutalmazni.

Hiszen nevelni, edukálni kell a gumi-, pardon – néptán­c­csizmás, magyarkodó fasisztákat. Is. De, hogy a lényegre térjünk: a 444 számolt be arról a hírről, hogy megtartották az első LMBTQ-néptáncfoglalkozást. Ami ugyan apró lépésnek tűnhet homoszexuális lobbinak, de kétségkívül hatalmas lépés az emberiségnek. Óriási győzelem ez, hiszen a néptánc eddig a pontig az utolsó bástyaként állt ellen a militáns genderideológia ostromának.

Zárójel: a klasszikus balett már régen elesett, manapság spicc-cipőre és tütüre ácsingózó férfiak ostromolják a balettigazgatókat. Nyugaton pedig simára gyantázott lábú férfiak táncolnak rövid selyem hálóingekben egymással érzéki duetteket és triókat. A heteró táncművészeket pedig durván diszkriminálják. Zárójel bezárva.”

Fotó: MTI/Kátai Edit

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsibek Zsoli
2022. november 18. 07:13
A néptánc a nemzeti radikalizmus, fasizmus melegágya. Megszüntetendő.
Welszibard
2021. november 11. 18:44
Martin György, a néptánc világhírű gyűjtője és tudományos feldolgozója ezt az elképesztően torzuló világot szerencsére már nem érte meg. De Bartók és Kodály sem. De még Shakespeare sem volt annyira elfajult (jóllehet közismert, hogy jó néhány szonettet férfiakhoz is adresszált), de azért nem akart volna nevetség tárgyává válni egy Rómeó és Rómeó drámával.
Andilla
2021. november 11. 11:33
Tegnap este táncházban voltam, gyönyörködtem a szépséges fiatalok táncában. Ha akarnám se tudnám elképzelni, hogyan csapásolnának olyan kőkeményen a csodaszép lányok a finom kacsójukkal, pláne, hogyan forgatnák a 160-70 centijükkel és 55 kilójukkal a 190 centis, 80 kilós "vezetettet", aki kecsesen-sebesen pörög a szatmári vagy kalotaszegi friss csárdásban, fellépéskor kb. 8 kilónyi hosszú vagy bő szoknyában...
annamanna
2021. november 11. 05:06
Eközben: "Szikora Róbert Lezsák Sándorral közösen írt musicalt Árpád-házi Szent Erzsébetről Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje címmel készül musical Árpád-házi Szent Erzsébetről – derült ki a produkció hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, melyen az MTI tudósítója is ott ült. A musical alapanyagát Zsuffa Tünde Az Ég tartja a Földet című regénye szolgáltatja, az írónőnek a szövegkönyv írásában Lezsák Sándor fideszes politikus, az Országgyűlés alelnöke segített, a zenét pedig Szikora Róbert szerezte. A darabot a tervek szerint február 26-án mutatják be Budapesten, melyet egy kárpát-medencei turné követ. A rendező Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója lesz, és az is biztos, hogy szerepet kap majd benne Dolhai Attila is, de a válogatásra csak novemberben kerül sor. (...) Pataki András, a musical producere a sajtótájékoztatón elmondta: az előadás létrejöttét és turnéját az Emberi Erőforrások Minisztériuma több mint 156 millió forinttal, a Miniszterelnökség mintegy 310 millió forinttal támogatja. A produkció két fővédnöke Kásler Miklós, az Emmi tárcavezetője és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. Zsuffa Tünde író szerint a készülő darab a hazaszeretetre fog tanítani, és rehabilitálja majd Szent Erzsébet anyját, II. András meggyilkolt feleségét, a bajor származású Gertrúd királynét. Szikora Róbertben elmondása alapján már az 1970-es évek közepén megfogant egy Szent Erzsébet életéről szóló zene megírásának gondolata, amikor Türingiában, Wartburg várában és környékén járt, de csak a 2000-es években kezdett el dolgozni a zenén, és 2019-ben kérte fel Zsuffa Tündét a történet megírására. Szikora célja, hogy a Kiss Gábor hangszerelésében megszólaló „musical zenéje a mai kor zenéjéhez hasonlítson, a stílusok közötti átjárások jelenjenek meg a zeneműben”. Miközben a díszlet és a jelmezek az 1200-as évek elejét idézik meg, ehhez kapcsolódik a „nagyon mai zene”." https://telex.hu/kult/2021/11/08/szikora-lezsak-szent-erzsebet-musical
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!