Az a baj, hogy továbbmennek...?

2021. június 07. 21:45

ENBERtelen világban élünk.

2021. június 07. 21:45
Rőfös Géza
Kontra

„Mikor azt hittük, hogy a bezárkózás korszakát magunk mögött tudhatjuk, mikor úgy éreztük, eljött a Nagy Európai Olvasztótégely utópiájának ideje, a napi politikai haszonlesés visszarángat minket a csúf, magyar valóságba. Mikor azt hittük, hogy a bezárkózás korszakát magunk mögött tudhatjuk, mikor úgy éreztük, eljött a Nagy Európai Olvasztótégely utópiájának ideje, a napi politikai haszonlesés visszarángat minket a csúf, magyar valóságba.

Mert az átlag magyarnak addig rendben van, hogy édes-savanyú csirke, meg Huawei okostelefon. De azért azt már nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni, hogy a más kultúra más hétköznapi normákat is jelent. Pedig amit ez a több ezer éves múltú, sikeres és erős nép kínálhatna a folyamatosan sorvadó, önmagát túlélt Európának, azért nem lehetünk elég hálásak!

Nem az a baj, hogy ide jön a Fudan Egyetem és a kínai diákok. Az a baj, hogy továbbmennek! Már persze, ha hagyjuk.

Tipikus magyar, mucsai mentalitás, hogy rögtön diktatúrázunk, kommunistázunk, ha szembejön az utcán egy távol-keleti külsejű figura. Pedig valójában mindannyian ugyanabból a tojásból keltünk ki majomból fejlődtünk ki, ők ugyanolyan ENBEREK, mint Te, vagy Én!

Amikor az Ázsia Centerben jársz, te csak érthetetlen nyelven beszélő, zárkózott emberkéket látsz, akik szürke egyenruhában, vörös könyvvel a kezükben akarják meghódítani az egész nyugati világot a mocskos pénzükkel és propagandájukkal.

De én látom a fogorvost, ügyvédet, ápolót, gender-szakos tanársegédet, akinek unokái pár generáció múlva mosolyogva biccentenek majd a Te unokáidnak, mikor viszik le a szemetet.

Aztán azt tudod-e, hogy ha körülnézel a lakásodban, kábé az elektromos cuccok háromnegyede az Ő munkájuknak köszönhető? NNNNNA. Ezért is álságos a Te ellenállásod, hiszen már régóta velük élsz, de most, hogy valamit vissza is kéne adni, ajtót mutatsz nekik?

Nem tudhatjuk, mi elöl menekülnek ide, a szabadság földjére. Ami nekünk megadatott, az mindenkinek járna a világban.

Ha Te meg Én kicsit jobban figyelnénk a Bolygóra, mondjuk szelektíven gyűjtenénk a szemetet, most nem lenne szükség, hogy Budapesten legyen kihelyezett campusa ennek az amúgy világhírű, színvonalas intézménynek. Azonban mi csak magunkkal törődtünk, és most csak kicsit kéne tenni azokért, akik karjukat nyújtják felénk. De nem.

Azt mondják ezek a gyűlölködő politikusok, hogy itt a kínai ügynökök kihelyezett támaszpontját készítik elő, mintha ezt már előre lehetne látni! Elképesztő behódolás ez a sztereotípiáknak, etetik a felhergelt tömeget összeesküvés-elméletekkel. Az egyetemi szabadság számukra semmit sem jelent, ők akarnák megmondani, ki mit tanulhat, mi a helyes!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2021. június 08. 06:58
Az egyetemi szabadság számukra nagyjából annyit jelent, hogy megfelelő végzettség és nyelvismeret hiányában is lehetnek adjuntkusok...
Moslékzabáló
2021. június 08. 06:58
Szerzőnknek - miután elvégzett egy gyorstalpaló helyesírási tanfolyamot és felfrissítette az evolúcióra vonatkozó ismereteit (most nagyvonalú voltam) - mindenképpen ajánlott lenne, hogy tájékozódjon annak az összeröffenésnek a hátteréről melyet tollára tűzött, mert akkor talán nem varrná a "mucsai magyarok" nyakába néhány ezer budapesti komcsi meg libernyák hőbörgését...
alkaloidablog
2021. június 08. 00:06
Ez most jól sikerült.
fpéter
2021. június 07. 22:55
#rögvalóság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!