Imádkozni fogok, még akkor is, ha nem hiszek

2021. március 26. 11:01

Imádkozni fogok ahhoz a Jóistenhez, aki tartozik nekem, akinél van egy bónuszom.

2021. március 26. 11:01
Péterfy-Novák Éva
Péterfy-Novák Éva
Facebook

„Szörnyű nap volt a tegnapi. Közelebb jött hozzám a Covid. Kinyújtotta a csápjait és fitogtatta az erejét. És igen, megijesztett. Hogy még ennél is közelebb jöhet. Nem, nem magam féltem, és ez nem csak egy elvárt megfogalmazás, egy elvárt viselkedés, vagy egy elvárt közhely. Mindannyiunkat féltem. Azokat, akik eltávoznak, és azokat, akik a kollektív bűntudatban ittmaradnak. Én pedig úgy döntöttem, hogy imádkozni fogok. Még akkor is, ha nem hiszek. Imádkozni fogok ahhoz a Jóistenhez, aki tartozik nekem, akinél van egy bónuszom.

Mert most be akarom váltani azt a bónuszt. Azt akarom, hogy ott fenn a magasban, ha valóban létezik, hallja meg amit kiabálok, nézzen le ide, és vessen véget ennek a szörnyűségnek. Azt akarom, hogy a gyerekeim normális életet élhessenek, hogy születhessenek unokáim, hogy legyen színház, legyen mozi, legyen buli, és még foci is legyen. Minden legyen. Tudom, tudom, hogy vidám posztokat vártok. Tudom, tudom, hogy mindenkinek elege van, de nekem most nem megy más. Aztán ahogy írom ezt a posztot, azokra gondolok, akik szerint nincs is vírus, és akik szerint ez a »tudjukkik« műve, és akik szerint nem kell oltás. Igen, rájuk gondolok. Hogy vajon megbocsátanak majd maguknak valaha?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pneumaticus
2021. március 29. 11:11
"Isten nem tartozik nekünk semmivel." (Leszek Kolakowski könyvének címe.) Mi tartozunk Neki hálával, engedelmességgel, hiszen Ő teremtett, Ő tart fenn, Ő szabta meg a létezés törvényszerűségeit. Ez az arrogáns "Ő tartozik nekem", meg üzleties bónuszbeváltós attitűd nagyon távol áll az imádság szellemiségétől... De csak imádkozzon buzgón, akárhogy... Majd tisztul neki a kép...
Sulammit
2021. március 28. 19:57
Nem kell kiabálnod, mert ott van melletted a Jóisten. Arra várt, hogy megszólítsd. Az egyik fölfeszített gonosztevő káromolta: „Nem te vagy a Krisztus? Szabadítsd meg hát magad és minket is.” A másik rászólt: „Nem félsz az Istentől? Hisz te is ugyanazt a büntetést szenveded. Mi tetteink méltó jutalmát kapjuk. De ő nem csinált semmi rosszat.” Aztán hozzá fordult: „Jézus, emlékezzél meg rólam országodban.” Ezt válaszolta neki: „Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban.”
Kriszta67
2021. március 26. 18:22
Majd pont az ő imájától lesz vége a járványnak. Marha.
Palmimi85
2021. március 26. 17:50
Mi ez a hülyeség? "Imádkozni fogok ahhoz a Jóistenhez, aki tartozik nekem, akinél van egy bónuszom". Először higgy a Jóistenben, másodszor nem ő tartozik neked, harmadszor a Jóisten nem oszt bónuszokat vagy te adtad neki? - mármint a bónuszt! A többivel úgy egyetértek, legyen a gyerekeinknek, unokáinknak egy jobb, tartalmasabb, egészségesebb jövője és főleg ballib, gender, anarchista és gyurcsótány moslékkoalíciója nélküli jövöje, ami tele van Isten, Haza és Család szeretettel. És akkor lesz jövő, munka, hit és szeretet, aminek irányítania kéne a Világot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!