De legalább kormányozni se tudnak

2021. március 05. 15:29

Az, amit most látunk, még a novemberi szerencsétlenkedésen is túltesz.

2021. március 05. 15:29
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

„Március eleje van, november közepe óta nem volt szükség jelentős változtatásra a járvány elleni védekezésben Magyarországon. Akkor vezették be az eddig érvényes korlátozásokat, így az esti kijárási tilalmat, a digitális oktatást a középiskolákban és a többit. Eléggé nehezen és megkésve, ami súlyos második hullámhoz vezetett, de legalább az intézkedések hatására az elmúlt két hónap már nyugodtabban telt a kórházakban, bár az áldozatok száma így sem akart napi száz alá menni.

Azóta most először van olyan helyzet, hogy reagálni kell a vírusmutációk miatt növekvő esetszámokra. Pontosabban nem most, hiszen hetek óta látszik, hogy emelkednek a számok, és a korábbinál veszélyesebb mutációi terjednek a vírusnak. A kormány viszont hetek óta a nyitásról beszél, azt tervezgeti, annak a szabályairól indított konzultációt, és csak akkor szánta el magát a szigorításra, amikor az új esetek és a lélegeztetőgépen lévők száma mára elérte a novemberi csúcsot.

Az, amit most látunk, még a novemberi szerencsétlenkedésen is túltesz. A kormány összeomlott egy olyan feladat súlya alatt, amire fel lehetett volna készülni.

Magyarország jól áll az Európai Unión belül az átoltottság tekintetében, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a kormány unortodox módszerekkel szerzett vakcinákat Kínából és Oroszországból. Ezért sokan bírálják, sokan bizonytalanok is az uniós engedéllyel nem rendelkező oltóanyagok beadásával kapcsolatban, de sokan gondolják úgy, hogy ezzel Magyarország lépéselőnyre tett szert más országokkal szemben, abban pedig a tudósok egyetértenek, hogy minden vakcina sokkal jobb a koronavírus okozta betegségnél.

De az átoltottság még így is nagyon alacsony, eleve csak 2,8 millió ember regisztrált, és annak is csak a negyedét tudták beoltani legalább az első adaggal. A nagy mennyiségű kínai vakcina abban segített, hogy be tudták oltani azoknak egy részét, akik minden áron be akarják magukat oltani, de nem növelte az oltási kedvet. Már csak azért sem, mert egyelőre nem tudni, hogy a kínai vakcinát kapók korlátozás nélkül utazhatnak-e majd az Európai Unión belül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benedek Zsolt
2021. március 07. 00:18
Hídépítő! Tanuljál: https://www.youtube.com/watch?v=kLfKLFioDow
Robertoo
2021. március 06. 20:56
Ez meg ki a tököm? Csak nem momentumos? Azok ilyen idióták.
cutcopy
2021. március 06. 13:59
Ezek a libernyákok azért vannak ennyien szétszóródva, hogy külön külön mind elmondhassa ugyanazt, mint ha attól igazabb lenne..
ThunderDan
2021. március 06. 09:56
"hetek óta látszik, hogy emelkednek a számok, és a korábbinál veszélyesebb mutációi terjednek a vírusnak" Logikus tehát hogy éppen ekkor kezdte a moslékellenzék KÖVETELNI a nyitást... tudod, Momentum, MSZP, Jobbik stb. egymásra licitálva... nyissák meg a színházakat, mozikat, múzeumokat, éttermeket, edzőtermeket, egyáltalán nyitni kell mindent. Konkrétan ez volt a moslékellenzék hirtelen előhúzott kampánya alig 3-4 hete. A másik kérdés is adott: hogyan kellene csinálni? Melyik a bezzeg-ország? Bezzeg-Szlovákia? Bezzeg-Csehország? Aljas hazug agit-prop munkás vagy, Kerner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!