A jól körülhatárolható érdekkör és a kivéreztetett kispályások

2021. február 18. 19:41

Az úgy megy, hogy behívnak valakit. Mondjuk egy helyettest. Vagy annak a helyettesét. Közlik vele, hogy ideje volna váltani. Mondjuk a szállodaszövetségben.

2021. február 18. 19:41
Tamás Ervin
Jelen

„Az első ember szakmailag kikezdhetetlen, kooperatív, több nyelven beszélő, de van benne valami, talán a szája szegletében néha megbújó félmosoly, leképezhető szarkazmus, távolságtartás, s persze az előélet, az is zavaró. Szóval, a behívottra gondoltak, aki a helyébe léphetne. A helyettes korrekt, azonnal szól a főnökének, hogy hát őt, izé, fölkérték. Az ember, akit váltani kell, nem harcra termett, szereti a zajmentes megoldásokat, már fogalmazza is a lemondólevelét.

A tereptisztításhoz alkalmazható más módszer is. A gasztronómia megszállottja az istennek nem akarja tudomásul venni, hogy az egyesületébe be kell engednie az új idők új dalnokait, ideje torkon ragadni a lehetőségeket. Ezért néhányan puccsszerűen távoznak, más szervezetet alapítanak azzal a jelszóval, hogy ők egyben üzletemberek is, akiknek perspektívája jóval szélesebb annál, mint hogy csak az ízekre összpontosítsanak. Az anyaegyesület ebbe kissé belerokkan, a konkurencia viszont, a rögvest érkező nagyvonalú segítségnek hála, hamar termőre fordul.

Sok új bekezdés kellene ahhoz, hogy a végigvegyük a gócpontok, egységek és alegységek háziasítását addig, amíg az alkalmazkodások és az alkalmazkodók hálózata ebben a zugban is készen áll az új leosztás befogadására. Orbán Viktornak a sok szenvedélye, hobbija mellett a turizmus is szívügye, ennek következtében a klientúra legfőbb működtetői, komák és harcostársak, csókosok, rokonok és ismerősök sora birtokol, épít, átépít hoteleket, wellness-központokat, kastélyokat, kikötőket, golfklubokat és borászatokat, az idegenforgalom valamennyi frekventált vidékén berendezkedtek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. február 19. 09:37
OLAF -Demszky-Szóda- ....Dani! .............(((((((((VÁRKONYIPAULLENDVAI,.............)
VeJoLa
2021. február 19. 09:25
Tudjok, ti újra tennétek majd róla, "csak idegen nyelvet beszélő" vezetői legyenek mindennek, mindenütt, mert a magyar meg az állam "rossz gazda!"
nemecsekerno_007
2021. február 19. 00:26
Te is a Matrix része voltál azért emelkedhettél felfelé a rendszerváltáskor. Meg ugye nem volt komoly rendszerváltás.
nemecsekerno_007
2021. február 19. 00:23
Írjál inkább sci-fit, az talán hihetőbb. 20 évig élősködtetek az országon, ennek vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!