A szegény rokon esete

2020. december 03. 07:17

Karitatív jótevőként állítják be magukat, mint legutóbb Martin Schulz német politikus.

2020. december 03. 07:17
Putsay Gábor
Magyar Hírlap

„Ismét kiújultak a viták a keleti és a nyugati blokk között, már nemcsak ideológiai alapon támadnak minket, de jól kivehető, hogy brüsszeli politikusok hajlamosak elragadtatni magukat akkor is, ha pénzről van szó.

Most már nem elég, hogy nacionalistának, autokratának és szélsőségesnek nevezzenek bennünket, elsősorban a magyarokat és a lengyeleket. Az uniós újjáépítési alappal kapcsolatban és a következő hétéves költségvetési vita újabb felvonásaként már a szegény rokon titulust is ránk aggatják, akik az ő könyöradományukból élnek, és még merünk dumálni vagy ellenkezni. Karitatív jótevőként állítják be magukat, mint legutóbb Martin Schulz német politikus, aki szerint az uniós pénzalapok könyöradományként szolgálnak.

Aki vagy akik ilyet állítanak, súlyosan tévednek, gazdasági és ideológiai értelemben is.

Magyarország évente körülbelül négymilliárd euróhoz jut hozzá az uniós pénzalapokból, leginkább a kohéziós alapból. Ezt az alapot viszont – mint ahogy a nevében is benne van, hogy összetartó erő – függetlenül a mai brüsszeli képviselők sajátságos megközelítésétől, még 1994-ben hívta életre az Európai Unió. És nem másért, mint az EU gazdasági, társadalmi és területi kohéziójának megerősítése és a fenntartható fejlődés elősegítése érdekében jött létre. Nélkülözhetetlen volt, hiszen az unió politikai és gazdasági vezetői jól tudták: az 1945 után kialakult gazdasági és területi egyenlőtlenségek gátat szabnak Európa versenyképességének. Márpedig az unió vezetői 2007-ben a lisszaboni szerződésben deklarálták, hogy 2020-ra az EU-nak kell lennie a legversenyképesebb közösségnek. Sajnos a szándékok ellenére mára globális szinten Európa lett a legkevésbé versenyképes a legfontosabb ágazatokban, mint az információtechnológiában, a hadiiparban vagy a távközlésben, az egyetlen, amelyben még tartjuk magunkat, az az autóipar.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2020. december 04. 12:07
Na most azt tudni kell, hogy ezért vagyunk lemaradva ( az EurópaiSzovjetÚnió! ) az alábbi ágazatokban: mint az információtechnológiában, a hadiiparban vagy a távközlésben, mert Magyarország, nem hajlandó befogadni, az arab és afrikai illegális migránsokat, akik köztudottan ezen szakmák, legnagyobb tudorai! Na ezért kell Magyarországot és Lengyelországot megbüntetni! A lengyelekhez ugyan nem megy egy sem a fent említett tudorokból, de akkor is! Csak azért is! De tényleg miért? Mert csak! Mert liberális érték, a ... Mi? Hátz a magyarok és a lengyelek szidása, basztatása! Az EurópaiSzovjetÚnió, attól válik egyíségessé, hogy mindenki azt harsogja, hogy: Egy a jelszónk a béke, harcba... ja nem, hanem ezt : EZ a harc lesz a végső, csak...és nemzetközivé lesz, holnapra a világ! A sok színűség jegyében tűnjenek el a nemzetek, de jelenjenek meg a genderek, 42 féle nem tudom micsodái, na ez a sokszínűség!
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 03. 11:14
Az EU-nak kutya kötelessége pénzügyilag támogatni Orbán Viktor magánbirodalmát.
Kristály
2020. december 03. 10:20
Schultz úr még nem jutott el az általános iskola 4 osztályos szintjéig mert ott még nem tanulnak nagy szorzatokat . Tehát még a 8 osztálya sincsen meg.
bunko_jobbos
2020. december 03. 09:28
"És nem másért, mint az EU gazdasági, társadalmi és területi kohéziójának megerősítése és a fenntartható fejlődés elősegítése érdekében jött létre." Nagy tévedés. AZ ilyen "jótékonysági" alapok mindig azért jönnek létre, MERT OLYAN KURVA JÓ DOLOG SOK PÉNZT ELOSZTANI. Ennyi, a többi csak körítés. Pl.: szegény afrikai éhezők megsegítése, rákos gyerekek alapítvány stb. A lényeg mindig az, hogy ha van egy halom pénz, amit ugye el kell osztani, felügyelni kell, és annak a tetején olyan szép az élet. Már csak azt kell elérni, hogy találj egy olyan "célt", amit ki tudsz dumálni, és ami mögé sokan felsorakoznak. Nagyon kevés igazi jó cél van, de egy idő után azok is mechanikus elosztási mechanizmusok lesznek. Ez is az EU központjának a megerősítéséről szól, hiszen ha már a "felzárkóztatásra" ennyit költünk, akkor kinek tűnik fel, hogy pár milliárddal nő a központ költségvetése?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!