A Fidesz maga az erkölcsi csőd

2020. december 03. 11:46

Tíz év ízléstelen urizálása, féktelen tombolása után már csak meg kell kérdezni: mire ez a fölényeskedés?

2020. december 03. 11:46
Donáth Anna
Facebook

„Tíz év alatt szinte mindenkibe belekötött, belerúgott a Fidesz. Az igazságos jogállam lebontása során nem pusztán megszüntette, elfoglalta vagy zombivá tette a független intézményeket. Meg is gyalázta őket. Sárba rántotta az Alkotmánybíróság tekintélyét. Likvidálta a legfőbb ügyész pozícióját. Mocskolta a civileket, szidalmazta a független sajtót és az uniós intézményeket. De a legabszurdabb, hogy a magyar kormánypárt évek óta a saját európai pártcsaládját is támadja. Méghozzá azzal, hogy a testvérpártok konzervatív politikusai valójában mind »baloldaliak« meg »túlságosan liberálisok« – ellentétben velük, az igazi, morális keresztény-konzervatív jobboldallal.

Holott a Fidesz maga az erkölcsi csőd. Tíz év ízléstelen urizálása, féktelen tombolása után már csak meg kell kérdezni: mire ez a fölényeskedés? Miféle erkölcsi piedesztál, milyen szigorú konzervatív értékrend nevében ítélkeznek? Kire gondoljunk ilyenkor? A hétvégi buliba helikopterrel röppenő Rogánra? Az Ibizán szipogó Habonyra? A jachtos Szijjártóra? A pláne jachtos Borkaira? Az ecstasy-tablettákat rejtő hátizsákkal a szexbuliból iszkoló Szájerre?

Igen, ezt idáig valódi következmény nélkül hagyta a meggyalázott Néppárt. Az alibiszerű felfüggesztés nem büntetés, hanem gyáva cinkosság. Kár, hogy ez az elvtelenség az Európai Unió működését, az uniós értékek érvényesülését is gyengíti. Elsősorban mégis maguk alatt vágják a fát. Amíg a Fidesz ilyen botrányokkal terhelt, addig ildomos lenne, ha az erkölcsi zsinórmértékről hallgatnának. Ne beszéljenek a morál nevében azok, akiknek egy évtized is kevés volt, hogy a temérdek pénz és a végtelen hatalom mellé modort, ízlést és tisztességet is szerezzenek. Kérem, ne hazudják már, hogy ez az erkölcsös, konzervatív politika.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borsika
2020. december 05. 06:56
Tyhű, micsoda idők: Donatova erkölcsről , Jakab az Európai értékekről, és Klárifári a hazafiságról prédikál.
tothpal
2020. december 04. 20:27
Csőd? Leszbika?
elamarna8
2020. december 04. 08:18
Hát a papuskád az meg micsoda-te két lábon járó hazug hazaáruló fehérjehalmaz!??
12345
2020. december 03. 20:54
Köszönjük a hozzászólást Botmixer Anna, leülhetsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!