Kettő, három és négy agysejt

2020. november 24. 12:10

„Te szeretsz horgászni?” „Nem, én utálok.” „Na látod, akkor te b…zi vagy!”

2020. november 24. 12:10
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„»A járvány második hullámára nem készült fel a kormány, helyette inkább adriai luxusjachtokon töltötték a nyarat.« Ez a tételmondatunk. Ebből bontjuk ki az egész történetet. Kezdetnek vegyünk egy jó régi, ám időtálló rendőrviccet: A rendőr sétál az utcán és találkozik egy komájával, akinek egy vastag könyv van a hóna alatt. Kérdezi a rendőr: – Hát te, komám, mit olvasol? – Ez, komám, logika. – Logika? Az meg micsoda? – Na, figyelj, elmagyarázom. Te, ugye, jól emlékszem, szeretsz horgászni? – Igen… – Ha szeretsz horgászni, akkor szereted a halat, igaz? – Bizony szeretem… – És gyakran el is mész horgászni, sőt, olykor egy-egy hétvégére is eltűnsz otthonról horgászás ürügyén, igaz? – Ez bizony igaz… – És ha már elszabadulsz otthonról egy hétvégére, olykor-olykor elviszed magaddal a barátnődet is, és horgászáson kívül más is történik, ugye? – Öregem, ez fantasztikus, pont így szokott történni. – Na látod, ez a logika: egy információból logikai úton le lehet vezetni egy csomó további információt.

A rendőrnek nagyon megtetszik ez a dolog, beszerzi a vastag könyvet, és egy nap ő is sétál az utcán, amikor összefut egy másik cimborájával, aki mindjárt meg is kérdezi: – Mi az az irgalmatlan vastag könyv ott a hónod alatt? – Ez, barátom, logika! – Logika? Hát az micsoda? – Na figyelj, elmagyarázom: te szeretsz horgászni? – Nem, én utálok. – Na látod, akkor te b…zi vagy! E logika mentén szerveződik a komplett hazai ellenzék, ami elég sok mindent elárul róluk is, és kiképzőikről is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heizer
2020. november 26. 18:31
Ki az a TI akikről beszélsz? Én hónapok óta következetesen azt képviselem hogy a következetes , szigorú és sűrű tesztelés-kontaktkutatás-karantén hármas (ami nem ugyanaz mint az ellenzék "miért nem tesztelünk többet" céltalan és üres mantrája) az az eszköz, amivel - nagy valószínűséggel - a kormányzati célok - a gazdaság működése és az idősek megvédése együtt - teljesíthetők lennének: és ezzel a véleményemmel a különböző fórumokon egyedül vagyok. Szóval ki az a "ti" akik közé szerinted tartozom, mert olyan egyedül vagyok a véleményemmel, mint a kisujjam? Másrészt: alapvetően egyetértünk. A vírus minden közegben másképp hat, és mindig újabb információk derülnek ki róla - semmi baj nincs azzal, ha bizonyos kérdéseket menet közben a szakértők másképp látnak. Ami miatt viszont mérges vagyok a kormányra az az, hogy nem tudom, hogy pont ezen változékony helyzet miatt, a kormány kellően körültekintő volt e a célok és az eszközök kijelölésében? Küldtünk e szakértőket vagy tanulmányoztuk e eléggé a sikeres módszereket? Pl miért nem járt egy szakértői küldöttség a Távol-Keleten a nyáron, hogy elemezze hogyan tudtak úrrá lenni az ottaniak a járványon: milyen szakmai, kultúrális technológiai különbségek miatt tudják uralni a helyzetet az európaiak hoz képest? Mi az ami ezekből adaptálható lenne nálunk is tekintettel a sajátosságokra? De nem is kéne olyan messzire menni: a németek már tavasszal is sokkal eredményesebben csinálták mint mások, őket megvizsgáltuk, kielemezték, adaptáltuk. Lehet, hogy igen, csak akkor erről senki nem tud. Kicseszett konzultáció helyett-meleltt erre kellett volna helyezni a hangsúlyt. Ez a munka elmaradt szerintem, és ennek súlyos következményei vannak. De kamu kommunikáció az van! Az "Ausztria a mi laborunk" az csutka kamu duma. Ezért vagyok mérges. Én, egyedül, mert nem tartozom semmiféle "ti"-hez.
kbs_real
2020. november 25. 12:38
"El lesztek hajtva a kurva anyátokba trágár bajer" Ez annyira példaértékű, olyan szép, hogy falvédőre kellene hímezni...
Vakfolt
2020. november 25. 07:33
A dk ötletközpontjában ül a kreatív szakember és kalapból húzza ki, hogy ma kinek szóljanak be, egy másikból, hogy milyen vaskos jelzővel. Szerintem a logikának ehhez semmi köze.
Pipas2
2020. november 24. 20:48
Ez telitalálat Zsolt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!