Budapest szabad

2020. február 14. 16:52

Gyilkosok, akik inkább szolgálták a végsőkig az ordas eszmét, és jobban féltek a „vörös veszedelemtől”, mint a haláltól

2020. február 14. 16:52
Kiss Soma Ábrahám
Mérce.hu

„Budapestnek nem voltak védői. Ha Budapestet védték volna az itt állomásozó német és magyar csapatok, akkor puskalövés nélkül vonultak volna ki a városból, hogy ne szenvedjen a civil lakosság és ne érjék máig is érezhető károk az épített környezetet, az infrastruktúrát.

Budapestnek nem voltak védői. Ha a városban állomásozó csapatok Budapest védői lettek volna, akkor nem robbantják fel a hidakat, és nem mészárolnak civileket saját maguk is, miután a városra hergelték a Vörös Hadsereg irdatlan hadigépezetét, mely utcáról utcára tisztította meg a fővárost a náci szennytől.

Budapestnek áldozatai voltak, a civilek – közöttük hangsúlyosan a gyilkos rendszertől üldöztetett zsidók – a katonák, a felszabadítók, akik vérüket ontották egy ismeretlen föld messzi országában a világot lángba borító őrült eszme ellenében és talán azt se tudták, melyik város macskakövén terülnek el örökre, a budapesti ellenállók, akitet a nyilasok állítottak falhoz, a luganszki gépész, a szegedi villamosvezető, a budapesti munkaszolgálatos és a hamburgi zöldségárus, áldozat az aggastyán, a karon ülő csecsemő és az összes ismeretlen, akinek jó esetben azelőtt ástak sírt valamelyik közparkban, hogy a varjak elhordták volna a testét.

És gyilkosok azok, akik berlini szobáik ideig-óráig még kitartó kényelme érdekékben mindezen embereket és Budapestet feláldozták, akik csatlakoztak hozzájuk, mert egy olyan eszmében hittek, melynek veleje embertársaink meggyilkolása, gyilkosok akik inkább szolgálták a végsőkig az ordas eszmét, és jobban féltek a »vörös veszedelemtől«, mint a haláltól – akár mások feláldozása árán is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
taskairogep
2020. február 16. 09:19
Mármint: Vae victis.
Toronyőr
2020. február 15. 22:41
Ki ez a karon ülő, tápos, megélhetési buzi?
Rugán
2020. február 15. 21:59
Úgy néz ki, hogy minden napra jut a témáról egy szerző, a ballib nem nyugszik, csak általánosítani képes. Csak ismételni tudom amit a Köves Slomó cikk kapcsán leírtam. Egy hívő rabbitól többet lehet várni, mint emberekre vonatkoztatott fekáliás hasonlatot. Szóval csak ismételni tudom, mert itt is érvényes: A cikket és hivatkozásait nem kívánom védeni. Slomó érzékenységét értem azon az oldalon. Én megnyilvánulásait pozitívan értékelem, de most lehetne érzékenyebb az áldozatul esett másik oldal képviselőivel szemben. Ha nem lett volna a gátlástalan és erőszakos trianoni diktátum, akkor a németek se biztos hogy évekig úgy nyomorogtak volna, mint ahogy hagyták a gyarmattartásban szocializálódott győztesek. Igen, a németek nyomorogtak, éheztek, fáztak, munkájuk nem volt. Gyakrabban cserélődtek a kormányok, mint a nyomorgókon a gatya. Sokan a a Hitleri időkben jutottak először tisztességes munkához, így élelemhez, ruhához, cipőhöz. A magyarokkal hasonló helyzet, de tegyük hozzá, hogy hívatlanul már 1918-1919-ben megkapták a vörös ízt kóstolónak. A németek és magyarok éppen kidugták a fejüket levegőért kapkodtak. Így azért érthető, hogy a kicsit jobb életkörülményt gondolták védeni a vörös gőzhengerrel szemben. Ezen szerencsétlen emberek akkor is hősök, ha a vezetőik egy mocskos ideológia jegyében küldték harcba őket. Tegyük a kezünket a szívünkre, ha nem gondoltunk a múltban lévő akkori jelenre teljesen másként mint most. Pont ezért hajtsuk meg a fejünket a kis emberek , akár mondhatjuk hősök előtt, de ne azonosítsuk őket az akkori ordas eszmékkel, mert ők is áldozatok. Kérem értse meg a mi fájdalmunkat is. Nagyapámat az szovjetek polgári létéből kiemelve vitték el Baskiriába. A hosszú vasúti társas utazáson sózott halat halat ugyan kaptak, de folyadék nem járt hozzá. Ott kőbánya, szerzett betegség kezelésére kapa jutott. Élet ajándéka, hogy meghalni hazajöhetett. Soha nem politizált, barkácsolt, harmonikázott és kártyázott, mégis így járt. A mi jó lenne, hogy ne relativizáljon a ballib oldal, hogy a náci eszmék súlyosabbak, nagyobb bűn okozói., mert ha ezt elfogadnánk az az eredmény jönne ki, hogy nagyapám halála kevesebbet nyom a latba, vagyis kisebb értékű. Slomó, mint hitében erős, ezt gondolom nem vallja, nem is vallhatja. Maradok további tisztelője.
civis72
2020. február 15. 19:13
észak koreában kéne élnie ennek a kis pondrónak...azok még szabadabbak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!