Hallgass a szívedre?

2018. november 20. 13:46

A Fidesz legyőzhető! – vonták le a következtetést február végén a kormányváltást akarók.

2018. november 20. 13:46
Vas András
Népszava

„A Fidesz legyőzhető! – vonták le a következtetést február végén a kormányváltást akarók, miután Hódmezővásárhelyen az összellenzéki támogatás a polgármesteri székbe röpítette a független Márki-Zay Pétert. A sajtót bejárták a győzelem eufórikus képei és nyilatkozatai, s a változásban reménykedők közül rengetegen elhitték, a tockos után áprilisban a döntő ütést is be lehet vinni a Fidesznek. Az országgyűlési választás ezek után kijózanító pofonnal ért fel, a vásárhelyi polgármester pedig háromnegyed év alatt megtapasztalhatta, egy helyi siker nem jelenti egyúttal, hogy széllel szemben is lehet… 

Persze lehetett sejteni, nem lesz könnyű dolga Fidesz-KDNP-s képviselő-testülettel a háta mögött. Példának ott volt a siófoki Lengyel Róbert, aki hasonló hátországgal akolbólította ki a városvezetői székből 2014-ben a helyi fideszes kényurat, hogy azóta a pártközpont által kézivezérelt, kormánypárti többségű közgyűléssel kelljen verekednie még a tiszta törülközőért is a mosdóban. Ahogyan országszerte megannyi kollégájuknak, akik közül a szerencsésebbeknek még testületi támaszuk is akad ugyan, ám felfelé kopogtatva rendre zárt kapukba, ajtókba ütköznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2018. november 21. 12:49
Nekem mindig tetszik az, hogy csak ti vagytok önjáró gondolkodók, a másik felet pórázon vezetik. Nagyot lehet esni az ilyen magas lóról, mint ahogyan az már harmadszor történt. Az önteltség, úgy tűnik, önmagában nem elég. De ez legyen a te bajod, nem kritika, csak helyzetértékelés. Nem dúl háború, de vannak ellentétek. Az együttműködést, ahogyan azt már leírtam neked, mindenki a másiktól várja. De ott nincs együttműködés, ahol az a kiindulópont, hogy a másik oldal csürhe. Leírtam a véleményemet MZP pályafutásáról, és a te vitakultúrád érvek helyett csak addig terjed, hogy válasz helyett minősítesz. Ami pedig az együttműködést illeti, hagyjuk a politikai széplelkűséget. A többség által megválasztott polgármesterrel szemben ott van az előző választás többsége által létrehozott testületi többség. A megszerzett többséggel pedig minden politikai erő él, hiszen ezért indultak el a választáson. Ezt a helyzetet akarták MZP pártolói, megkapták. Tudták, hogy ez az ellentét kell ahhoz, hogy MZP, mint áldozat nagyobb eséllyel legyen országos szupersztár. Szó sem volt itt polgármesterségről.
alaposmérlegelés
2018. november 21. 08:19
Phűű, micsoda undorító egy ártány ez! Nem bujkál benne az afrikai sertéspestis vírus vajon?
Peter8811
2018. november 21. 08:12
"A Fidesz legyőzhető" Csak nem nektek, mint ahogy Ókori mondás tartja: Minden nőt meg lehet baszni, csak nem neked.
Peter8811
2018. november 21. 06:33
Vásárhelyen Nincsen semmi baj. Zajtalanul megérkezett Zay.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!