Az ellenzéknek nem rinyálnia, hanem dolgoznia kell

2018. május 05. 16:37

A friss erőktől mentek át voksok azokhoz a pártokhoz, akikkel képtelenség leváltani a NER-t, mert maguk is annak a részei.

2018. május 05. 16:37
Nuszbaum Tibor
Reflektor

„Úgy tűnhet igen nagy a nyomás az ellenzéki képviselőkön, mivel a választók azt várják el tőlük, hogy ne vegyék fel az országgyűlési választásokon kapott mandátumukat, mert ezzel a lépéssel legitimálják Orbán Viktor rendszerét.
 
Ám ez az érvrendszer nem csak több helyütt vérzik, hanem azt is meg kell vizsgálni, hogy vajon tényleg ez a mindent elsöprő népakarat, vagy mesterségesen gerjesztik. Talán először Gulyás Márton vetette fel az ötletet, közvetlenül a választások után, aztán gyorsan magukévá tették azok, akik leginkább elkeseredtek a választási eredmény miatt. Ilyen volt Juhász Péter például, akinek a pártjára mindösszesen 37 562-en szavaztak. Mondjuk ez pont 37 562-vel több, mint amilyen felhatalmazást Gulyás Márton kapott. Juhász minden alkalommal igyekszik felszólítani azon politikusokat, hogy ne vegyék fel a mandátumokat, akiknek Juhásszal ellentétben valós társadalmi támogatottsága van. Aztán ott volt Kálmán Olga meg a politikust kérdező műsorok, akik szintén nyomás alá helyezték az ellenzékieket a kérdésben. Addig sikerült hevíteni a hangulatot, míg a Mi vagyunk többen tüntetéseken az lett az általános állítás, hogy áruló, aki parlamenti képviselőként akar dolgozni, akár megszavazták erre tisztségre a választók, akár nem. Az ellenzéki pártok segítségével polgármesteri székhez jutó Márki-Zay Péter egyenesen arról fantáziált, hogy most dől el, hogy ki áll a jó emberek, és ki a rossz emberek mellé.

Érdemes ezen a ponton feltenni néhány kérdést: tényleg azoknak kellene kijelenteni ilyen fajsúlyos állításokat, akik a kampányban az egész ellenzéket bevitték az erdőbe? Idézzük fel a kutyapárt vezérének, Kovács Gergelynek a szavait. A választás éjszakáján azt nyilatkozta, hogy a Gulyás felé Közös Ország Mozgalom taktikai szavazósdi csak annyit ért el, hogy a Momentumtól, az MKKP-tól, az Együttől és az LMP-től megpróbálták átnyomni a szavazókat Gyurcsányhoz, és a bukott baloldal pártjaihoz. Vagyis a friss erőktől mentek át voksok azokhoz a pártokhoz, akikkel képtelenség leváltani a NER-t, mert maguk is annak a részei.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. május 06. 16:13
Az Együtt-nél fütyülő kiárusítás lesz a fekete péntek után! (Ja bocs, április 8 vasárnap volt!)
catalina9
2018. május 06. 07:36
Az ellenzéknek nem rinyálnia, hanem dolgoznia kell" dolgozni????? ez most hogy?
Nicolas
2018. május 06. 00:27
A nővéreim árat fizetnek az interneten 128 és 217 euró között óránként. 3 hónapig dolgozik, de a múlt hónapban 28497 eurót ért el, és csak pár óra van az interneten. ez az oldal ... >>>>>>>>>>>> https://goo.gl/yWNPyY
néhai Ch.Pilot
2018. május 06. 00:10
Amelyik párt tagjai nem veszik fel a mandátumukat azzal a párttal éppen úgy vissza kell fizettetni a kampányra kapott pénzt, mint az egy százalékot el nem érő pártocskákkal. Szerintem ez evidens.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!