A mindenevő Fidesz

2018. január 05. 09:50

A mindenevő Fidesz az összes populisztikus témát válogatás nélkül elrabolva balról-jobbról, polgári-konzervatív kultúrpártként konkrétan megszűnt létezni.

2018. január 05. 09:50
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„A Fidesz máris azt mondta, hogy Soros-terv, az államtitkár meg hozzátette, hogy kettős mérce. Völner Pál szavaiban mellesleg akkora poén bújt el, hogy a fal adja a másikat: szerinte az egész eljárás arról szól, hogy »Brüsszel életben tartsa a kvótaügyet, és akár felső korlát nélküli betelepítést kényszerítsen rá a tagállamokra«. Aha, »Brüsszel«. Az ég természetesen ilyenkor sem szakad le, nincs ilyen szokása sajnos.

Célszerű ugyanakkor vetni egy pillantást a velünk kvázi egy hajóban evező csehek reakcióira is. Andrej Babis miniszterelnök mondta: »Az Európai Uniónak nem kellene nyomást gyakorolnia a csehekre amiatt, hogy nem akarják befogadni a menedékkérőket, mert ez a szélsőséges pártok erősödéséhez vezethet az országban.«

Ha lefordítjuk mindezt a magyar viszonyokra, máris helyben vagyunk. Egyre jobban, minden korábbinál világosabban látszik: miközben a mindenevő Fidesz az összes populisztikus témát és nettó demagógiára fogékony szavazót felhabzsolta az elmúlt években – válogatás, továbbá elvi-eszmei preferenciák nélkül rabolva el őket balról-jobbról, harcos magabiztossággal portyázva a széleken is –, aközben polgári-konzervatív kultúrpártként konkrétan megszűnt létezni. Az lett, aminek látszik. Amivé saját állandóan ismételgetett-sulykolt szavai tették. Amivé erősödött. Erre »Brüsszel« idétlenkedése sem mentség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2018. január 07. 09:35
Ellentétben ugye a Jobbikkal, aki mindig is polgári kozervatív kultúrpárt is volt. (Emellet zöld, kisgazda, liberális és sziciálisan érzékeny, ahogy a napi helzte hozta).
xoltan
2018. január 05. 19:58
"aközben polgári-konzervatív kultúrpártként konkrétan megszűnt létezni" Es ez pontosan kit erdekel? Nem ez a baj a fidesszel. Nem a populizmus, hanem pont hogy nem szamit masok velemenye,csak a belso kore. Nem a hardcore demokrata "a tobbseg szamit" hozzaallas a legrosszabb, hanem hogy autokrata modon egy huberi lancca alakitjak a magyar tarsadalmat. Nem az a baj hogy "vedik a hazai valalkozasokat" hanem az, hogy pont nem, csak epp nem feltetlen a multiknak szolgaltatjak ki oket, hanem inkabb a rokonaiknak, meg a hivataloknak.
formaegy
2018. január 05. 17:09
))))))))) Simicska Gazda! Volt egy búzatáblátok, amit nem becsültetek meg! A konkolyt ti vetettétek a búza közé, és ezt fogjátok megenni. Sok idő eltelt, és ha megpróbálnátok kihúzni a konkolyt, már a búzát is kihúznátok. Azt eszitek, amit vetettetek. Hiteltelen bagázs.
csuka
2018. január 05. 15:35
Napi fideSZDSZ maffia hírek: Jó dolguk lesz a disznóknak a Kósa Lajos édesanyja érdekeltségébe tartozó mátészalkai sertéstelepen, az azt üzemeltető cég ugyanis 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert az államtól - írja a Népszava. https://alfahir.hu/2018/01/05/mateszalka_sertestelep_fidesz_kosa_lajos_meker_kft_kosa_lajosne_bacsko_katalin_allami --- A KORRUPCIÓ ELLEN TILTAKOZTAK VÉGEGYHÁZÁN, FIDESZES KÉPVISELŐ FELESÉGE RONTOTT A TÜNTETŐKRE https://alfahir.hu/2018/01/05/tuntetes_korrupcio_vegegyhaza_jobbik_vajda_norbert_csefan_janos --- AKINEK MINDEN KELL: ORBÁN VIKTOR CSEKKEN KÉRT TÁMOGATÁST SIMICSKA LAJOSTÓL https://alfahir.hu/2018/01/05/tuntetes_korrupcio_vegegyhaza_jobbik_vajda_norbert_csefan_janos --- „– Az utolsó lökést az adta, amikor az Állami Számvevőszék eljárást indított az ellenzék ellehetetlenítésére – mondta lapunknak Márki-Zay Péter, kiemelve a Jobbik ellen kiszabott bírságot. Megjegyezte azt is, hogy a kormánnyal kritikus személyek elleni súlyos lejárató kampányok, a magyar vállalkozókat ellehetetlenítő kormányközeli csoportok tevékenysége szintén átlépte nála a határt. 2009-ben még fideszes szavazóként tért haza, ám elfordult a párttól, mert úgy látja, mára teljesen eluralta a Fideszt a hatalomvágy, a korrupció, az elnyomás és a megfélemlítés, illetve a gyűlöletkeltés – katolikus keresztényként pedig elítéli az ilyen magatartást. Lelkiismerete azt mondatta vele, hogy mivel képesnek érzi magát, fellép az említett tettekkel szemben – tette hozzá.” https://mno.hu/belfold/osszefogott-a-kormanymedia-a-hodmezovasarhelyi-volt-fidesz-szimpatizans-ellen-2438034 --- A fideSZDSZ maffia a halottakat is fosztogatja: Korábban többen jelezték, hogy a nemzeti konzultációs íveket is megkapták olyan hozzátartozóik, akik már nincsenek az élők sorában. Nem volt ez másként most sem, a Fidesz támogatásra buzdító levelének esetében. https://alfahir.hu/2018/01/05/fidesz_sarga_csekk_tamogatas_kubatov_lista_halott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!