Az Orbán-rezsim realista olvasata: a tehetségesek kiválasztódnak

2017. október 17. 17:05

A robotizáció során egyre inkább Magyarország geopolitikai adottságai és biztonsági képességei lesznek a meghatározók a multik idetelepülésében.

2017. október 17. 17:05
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Mindent összevetve a rezsim jelentősen növeli közép- és hosszútávon a magyar összkompetenciát, méghozzá maximálisan individualista, piaci alapon, miközben a nem kellően tehetségeseknek és ambiciózusaknak is azt nyújtja, amire szükségük van: biztonságérzetet. És ez alapvetően más, mint amit akár a barátai, akár az ellenfelei hisznek róla. Immár csak egy kérdés maradt, amire a nemzeti kormány biztosan nem tudja a választ: hogy ti. mi lesz a nemzettel magával? Mert az összkompetenciáink növekedhetnek ugyan és közben hatalmon is maradnak Orbánék, de a nemzet attól még sérül a Kárpát-medencében és nem biztos, hogy begyógyul ez a seb. Ezért lassan jogosan vetődik fel egy további paradoxon formájában: vajon nem a baloldali pártok az inkább »nemzetiek« azzal, hogy egyben tartanák a társadalmat. Kár, hogy nem lehet tudni azt se, ők hogyan, hiszen politikai erőként sem léteznek, nem beszélve arról, hogy a pártokat egyenként nézve a társadalmi értékteremtés elveire és megszervezésére vonatkozó ideáik komoly aggodalomra adnak okot. Hogy is mondjam, az újraelosztásban otthonosabban mozognak.

Ui. A technológiai forradalom és a robotizáció során egyre inkább Magyarország geopolitikai adottságai és biztonsági képességei – továbbá nem a munkaerejének képzettsége, hanem az ára – lesznek a meghatározók a multik idetelepülésében. Nem véletlenül játszik erre a három tényezőre az Orbán-kormány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pppp
2017. október 18. 09:00
akármi is lesz nektek csak rosz lesz.
MZ/X
2017. október 18. 08:19
A baloldal, mint a nemzet összetartó ereje...? He...? Béndek tényleg kettyós lett...
liberálzöld.
2017. október 17. 20:07
Bizony! Személyesen a felcsuti cigány választja ki őket! "a tehetségesek kiválasztódnak"
Öreg
2017. október 17. 19:40
Lassan a Béndek/nap mutató nagyobb lesz egynél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!