Hűbérplafon

2017. augusztus 23. 07:29

A kérdés az országot erkölcsi csődbe taszító pártkáderekkel sem számol, hiszen a gond nem a bevételük összegének nagyságából fakad, hanem az általuk elvégzett tisztességtelen, minősíthetetlen munkavégzésből.

2017. augusztus 23. 07:29
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Magyar Nemzet

„Nem az a kifogásolandó, hogy az állami vállalatok bizonyos beosztottjai is komoly bért kapnak, hanem az, hogy a kormány alkalmatlan emberek zsebét tömi: ők nem jó vezetők, csupán tehetségtelen, de hűséges pártkáderek. Vágó Gábor népszavazása azonban a gyereket is kiöntené a fürdővízzel együtt: azokat is büntetné, akik magas fizetésért magas értékű közszolgálati munkát végeznek. A Momentum azonnal búcsút fog venni attól, aki érdemtelen, a legjobb szakemberektől azonban az állami szektorban sem vonná el a versenyképes fizetést. (...)

Megértjük a kezdeményezők motivációit, nem kételkedünk jó szándékukban, de rossz eszközt választanak a kormánnyal szembeni fellépésre. Jól tudjuk, hogy a népszavazási kezdeményezések alkalmasak a kormánnyal szembeni fellépésre, ám ennyire közel a választásokhoz már inkább a közösségszervezésre, a jelöltállításra, a választási felkészülésre érdemes koncentrálni. Mindemellett azonban súlyos tartalmi okai is vannak annak, hogy a Momentum nem gyűjt aláírást. Fel kell hívnunk a kérdés támogatóinak figyelmét: az irreálisan alacsony bérplafont gond nélkül megkerülheti a Fidesz, és még rosszabbul is jöhetünk ki belőle. A népszavazási kérdés ugyanis nem foglalkozik azzal, hogy hány állami beosztott jut hozzá ehhez az összeghez, számukat a végtelenségig lehetne bővíteni. Kinevezési hullám vehetné kezdetét, érkezhetnének az újabb, felesleges vezetők, akik a bérplafon okozta hiányt egyenlítenék ki visszaosztás által. A jelenlegi hűbéri rendszer éhsége tovább nőne, újabb strómanokkal feltöltve a potyalesők terhe alatt már így is recsegő-ropogó közszférát.

A kérdés az országot erkölcsi csődbe taszító pártkáderekkel sem számol, hiszen a gond nem a bevételük összegének nagyságából fakad, hanem az általuk elvégzett tisztességtelen, minősíthetetlen munkavégzésből. A rájuk bízott adófizetői pénzzel felelőtlenül gazdálkodó kinevezetteket semmiben sem fogja egy alacsonyabb bérplafon megakadályozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. augusztus 24. 07:14
Ha ez meg borotválkozik, meg mosakszik tiszta vóna.
Peter8811
2017. augusztus 24. 07:13
1956 október végén egy kerítésre ki volt szögezve egy ÁVH-s tiszt zsoldkönyve a szeptemberi keresete 10.000 Ft volt. Akkor apámnak 690 Ft anyámnak 380 Ft. Remélem nem a nagy faterod volt HŰ bérplafonnal.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 23. 11:20
Ész-szint...
cerberus
2017. augusztus 23. 10:10
Ez a Fekete-Győr és a köré épített Momentum a németek próbálkozása. Az egyik német ügynöknek néz ki. " Europa-Staatsminister in Budapest Am 08.07. besuchte Europa-Staatsminister Michael Roth die ungarische Hauptstadt. Er traf dort den Staatssekretär für EU-Angelegenheiten im Amt des Ministerpräsidenten Szabolcs Takacs. Ebenso nahm er an einer Gesprächsrunde mit verschiedenen Nicht-Regierungsorganisationen teil und informierte sich über die Arbeit der neu gegründeten Partei Momentum." http://bit.ly/2xbmsvT Onnan jön a pénz és a német érdekeket képviselik. Per pillanat közismertek a "merkeli német érdekek". Achtung! "Europäische Werte verteidigen" monják Ma a németek és mondatják az ügynökükkel. Aztán...Heute Europa, morgen die Welt. Ismert? Nem ? https://www.youtube.com/watch?v=2JAbI94AaAY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!