Aki árat mond, mondjon bért is

2017. július 19. 08:41

Úgy vélem, a tagországoknak emiatt kötelezettségszegési eljárást kellene indítania az Európai Bizottság ellen.

2017. július 19. 08:41
Novoszáth Péter
Magyar Idők

„Tény, hogy az esélyegyenlőség az Európai Unióban az egy főre jutó fogyasztás tekintetében még korántsem valósult meg, még mindig óriási különbségek vannak ezen a téren az egyes országok között. Ki kell mondanunk, hogy a kohéziós alapok tervezett megkurtítása és a migráció erőltetése csak tovább mélyítené ezeknek az országoknak a lemaradását, perifériára kerülését. Holott az utóbbi években egy egészséges kiegyenlítődési, felzárkózási folyamatot tapasztalhattunk, mivel a lemaradó országokban volt a legnagyobb a reálbérek növekedése és a legalacsonyabb az árak emelkedése.

Ezeket a pozitív folyamatokat akaszthatja meg az Európai Unió kohéziós politikájának hibás újragondolása és a téves migrációs politika tovább erőltetése. Különösen az egy főre jutó fogyasztás adatai utalnak arra, hogy a felzárkózás a jelenlegi ütem fennmaradása és esetleges felgyorsulása esetén is csak évek, évtizedek múlva válhat realitássá. Ezért sokkal inkább a kohéziós politika további megszilárdítására van szükség, mintsem gyengítésére. Teljesen értelmetlen az egy főre eső fogyasztásban leginkább lemaradt országok felzárkózását a tévesen értelmezett migráció által súlyosan veszélyeztetni.

A fejlettebb EU-országokban is teljesen irracionális a kedvezőtlenebb helyzetben lévő területeken, például Kelet-Németországban, Szicíliában, Szardínián, Görögországban, Spanyolországban az amúgy is tartósan magas munkanélküliség problémáját a migráció révén tovább rontani. Ehelyett sokkal inkább Európa minden társadalmi értelemben elmaradt területén a felzárkózás megerősítésére, ütemének felgyorsítására lenne szükség. Jó lenne, ha az Európai Bizottság, az Európai Parlament képviselői is megértenék, nem bevándorlók tízezreit kellene telepíteni az egyes tagországokba, hanem sokkal inkább a már ott élők esélyegyenlőségét kellene végre megteremteni.

Úgy vélem, a tagországoknak emiatt kötelezettségszegési eljárást kellene indítania az Európai Bizottság ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. július 19. 17:11
Úgy véli. Ő úgy véli. Csak aztán létezik-e ez a tagországok általi kötelezettségszegési eljárás az Európai Bizottsággal szemben? Hja! Baromságokat bárki tud írni.
Mich
2017. július 19. 11:32
Az EU (mint a migráció kérdésében) megint az ELLENKEZŐ irányba akar menni, mint a logikus és kívánatos: a szegényebbek felzárkóztatása helyett azok lenyomása...!
balbako_
2017. július 19. 10:16
Nem is rossz ötlet!
yanoo
2017. július 19. 09:27
Érdekes, a művelt nyugat csak akkor hivatkozik szolidarításra, ha az általuk behívott csőcseléket akarják rálőcsölni a keleti végekre.Ám ezeknek az országoknak a cégei viszont a bérfizetésnél elfelejtik ezt a szót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!