Az alkalmatlanság emlékműve

2017. január 30. 11:46

Ha a XXI. században egy nyomorult, filléres köztéri időmérő tervezése képes elveszni a fővárosi közbeszerzési bábák sora és a forintmilliók között, szép reményekkel vághatunk az olimpiába!

2017. január 30. 11:46
Veress Jenő
Népszava

„Aki a népszavazástól retteg, az annak várható eredményétől retteg. Ez Orbán egészségtelen fixációja, amiből aligha van visszaút.

Node miért is kell a Moszkva téri óráról beszélnünk? A csomópont sok milliárdból lett pont ugyanolyan élhetetlen kődzsungel, mint volt – beton helyett az aranytojást tojó térkővel. A mutatóba telepített fák azonnal kirohadtak, a generációk ikonjának tekintett legendás órát pedig leselejtezték.

A lózung szerint „új, modern óra épült a tér egyik központi eleme, a megszámlálhatatlan randevúnak, találkozási pontnak helyet adó régi óra helyén. A hat méter magas, háromszög alapú látszóbeton oszlop oldalán a régi óra betonmatricás technikával készült lenyomata látható, a tetején pedig LED-es felület mutatja a pontos órát és percet. A másodperceket az oszlop körüli másodpercmutatókról olvashatjuk le.” De nem olvashatjuk, mert az óra először csak összevissza járt, hetek óta pedig sehogy. Kikapcsolták. (...)

Ha a XXI. században egy nyomorult, filléres köztéri időmérő tervezése képes elveszni a fővárosi közbeszerzési bábák sora és a forintmilliók között, szép reményekkel vághatunk az olimpiába!”

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik